Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Μητσοτάκης: Κοινό μέτωπο κατά του λαϊκισμού για Βουλγαρία- Ελλάδα
[Ελεύθερος Τύπος]: Μητσοτάκης: Κοινό μέτωπο κατά του λαϊκισμού για Βουλγαρία- Ελλάδα

[Ελεύθερος Τύπος]: Μητσοτάκης: Κοινό μέτωπο κατά του λαϊκισμού για Βουλγαρία- Ελλάδα

Εθνικά θέματα, προσφυγικό και οικονομία στην ‎ατζέντα

Εθνικά θέματα, προσφυγικό και οικονομία βρίσκονται στην ‎ατζέντα του προέδρου της Ν.Δ., που από χθες επισκέπτεται Βουλγαρία και Σερβία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε τη διήμερη περιοδεία του στα Βαλκάνια από τη Σόφια, όπου στις συναντήσεις που είχε με τον πρόεδρο Rosen Plevneliev και τον πρωθυπουργό Boyko Borisov‎ τόνισε την ανάγκη να παραμείνει ισχυρή η κεντρική στρατηγική σχέση Ελλάδας-Βουλγαρίας και να υπάρξει μια κοινή πολιτική απέναντι στο λαϊκισμό και τον εθνικισμό.

«Συμπέσαμε ως προς τη διάγνωσή μας σχετικά με τη γενικότερη αστάθεια, η οποία υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή», είπε μετά τις συναντήσεις του με τους κ.κ. Plevneliev και Borisov, στους οποίους μετέφερε και την αγωνία του -την οποία συμμερίστηκαν- για τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, με τις οποίες αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάννης, τον ακρογωνιαίο λίθο, όπως είπε, πάνω στον οποίο στηρίζονται οι ΝΑΤΟϊκές σχέσεις.

Θερμό κλίμα

«Συγγνώμη που δεν μιλώ ελληνικά αλλά επισκέπτομαι συχνά την Ελλάδα», ‎είπε στον πρόεδρο της Ν.Δ. ο κ. Plevneliev,‎ ο οποίος τον υποδέχθηκε θερμά στο Προεδρικό Μέγαρο στη Σόφια, ενώ στο ίδιο κλίμα ήταν νωρίτερα και η υποδοχή από τον κ. Borisov.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!