Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Μείωση των εξαγωγών στις χώρες – μέλη της «G20» σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ
[Ελεύθερος Τύπος]: Μείωση των εξαγωγών στις χώρες – μέλη της «G20» σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ

[Ελεύθερος Τύπος]: Μείωση των εξαγωγών στις χώρες – μέλη της «G20» σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ


Η αύξηση του συνολικού εξωτερικού εμπορίου αγαθών των 20 μεγαλύτερων αναπτυγμένων και αναπτυσσόμενων οικονομιών του κόσμου (G20), επιβραδύνθηκε στο τρίτο τρίμηνο του 2016, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης), εκφρασμένα σε δολάρια και εποχικά προσαρμοσμένα.

Ειδικότερα, οι εξαγωγές της G20 μειώθηκαν οριακά, κατά 0,1% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο, όταν είχαν σημειώσει αύξηση 1,6%. Οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 0,6% έναντι αύξησης 1,9% στο προηγούμενο τρίμηνο. Σημειώνεται ότι το επίπεδο του εξωτερικού εμπορίου αγαθών παραμένει περίπου 10% χαμηλότερο από το αντίστοιχο επίπεδο του δεύτερου τριμήνου του 2008 (προ κρίσης).

Οι εξαγωγές του Καναδά, του Μεξικό και των ΗΠΑ αυξήθηκαν περίπου 4%, αλλά των περισσότερων ασιατικών και ευρωπαϊκών χωρών της G20 μειώθηκαν. Στην Κίνα μειώθηκαν κατά 2,9% (για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο) και στην Ινδία κατά 1,5%, ενώ αυξήθηκαν 4,1% στην Ιαπωνία (σημειώνοντας άνοδο για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο). Οι εξαγωγές της ΕΕ, ως σύνολο, μειώθηκαν 1%. Πτώση σημείωσαν και οι εξαγωγές της Γαλλίας και της Γερμανίας, αντίθετα με της Ιταλίας που αυξήθηκαν για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο (αλλά με βραδύτερο ρυθμό). Οι βρετανικές εξαγωγές μειώθηκαν κατά 4,3%, αντανακλώντας εν μέρει το αποτέλεσμα της υποτίμησης της στερλίνας (σ.σ.: όπως αναφέρθηκε, τα στοιχεία είναι εκφρασμένα σε δολάρια).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!