Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
4 °C 11 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
2 °C 8 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Μειωμένο κοινωνικό μέρισμα για 1,3 εκατομμύρια νοικοκυριά
[Ελεύθερος Τύπος]: Μειωμένο κοινωνικό μέρισμα για 1,3 εκατομμύρια νοικοκυριά

[Ελεύθερος Τύπος]: Μειωμένο κοινωνικό μέρισμα για 1,3 εκατομμύρια νοικοκυριά

Την εφάπαξ παροχή «κοινωνικού μερίσματος» από 200 έως 1.200 ευρώ σε περισσότερα από 1.300.000 νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα και μικρής αξίας περιουσιακά στοιχεία αποφάσισε τελικά για φέτος η κυβέρνηση.

Τα ποσά του φετινού μερίσματος είναι μειωμένα κατά 50 έως και 150 ευρώ σε σύγκριση με αυτά που είχαν καταβληθεί πέρυσι. Ωστόσο έχουν αυξηθεί σε σχέση με πέρυσι τα ανώτατα όρια αξίας ακίνητης περιουσίας που λαμβάνονται υπόψη στα περιουσιακά κριτήρια χορήγησης του μερίσματος. Κι αυτό για να μην αποκλειστούν δικαιούχοι λόγω των αυξήσεων στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων που επιβλήθηκαν σε πολλές περιοχές της χώρας.

Η απόφαση

Η κοινή απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ε. Τσακαλώτου, της υπουργού Εργασίας Ε. Αχτσιόγλου, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη και της υφυπουργού Οικονομικών Αικ. Παπανάτσιου, με την οποία καθορίζονται όλες οι λεπτομέρειες για την καταβολή του φετινού κοινωνικού μερίσματος, δημοσιεύθηκε χθες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Με την απόφαση αυτή προβλέπεται, συγκεκριμένα, η καταβολή του «μερίσματος» σε κάθε άτομο που διαμένει μόνο του σε κάποια οικία καθώς και σε κάθε «νοικοκυριό», δηλαδή σε κάθε ομάδα ατόμων που συγκατοικούν σε μία οικία (είτε πρόκειται για τυπική οικογένεια είτε απλώς για συγκατοικούντες συγγενείς ή φίλους), εφόσον πληρούνται συγκεκριμένα εισοδηματικά, περιουσιακά κριτήρια και κριτήρια διαμονής, τα οποία θα εξακριβώνονται από τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων που υποβλήθηκαν φέτος για τα εισοδήματα του 2017.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!