Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Aids
[Ελεύθερος Τύπος]: Μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Aids

[Ελεύθερος Τύπος]: Μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Aids


Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Aids που γιορτάζεται σήμερα 1 Δκεμεβρίου έστειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook: 

Σήμερα, είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS.

Τις τελευταίες δεκαετίες, ο ιός HIV έχει στοιχίσει εκατομμύρια ζωές παγκοσμίως. Η πρόοδος της ιατρικής έχει μετατρέψει τη νόσο από θανατηφόρα σε μακροχρόνια, χωρίς όμως να την έχει εξαλείψει.

Οι ασθενείς, πέρα από τη μάχη που δίνουν να κρατηθούν στη ζωή, βρίσκονται αντιμέτωποι και με τον κοινωνικό αποκλεισμό. Πρέπει όλοι μας να σταθούμε δίπλα τους. Να τους δείξουμε στην πράξη τη στήριξή μας στον αγώνα τους. Και βέβαια, να εξασφαλίσουμε ότι θα έχουν άμεσα πρόσβαση στην απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή.

Όσο πιο σύντομα διαγνωσθεί ο ιός και ξεκινήσει η θεραπευτική αγωγή, τόσο καλύτερα για τον ασθενή και για το κοινωνικό σύνολο. Για αυτό και δεν δικαιολογείται κανένας εφησυχασμός.

Θα ήθελα, επίσης, με αφορμή τη σημερινή ημέρα, να συγχαρώ όλους όσους συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Αριστοτέλης» του πανεπιστημίου Αθηνών.

Τους αξίζουν συγχαρητήρια για το διεθνές βραβείο, που τους απονεμήθηκε πρόσφατα, για την έρευνα που πραγματοποίησαν με στόχο την πρόληψη νέων λοιμώξεων από τον ιό HIV.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!