Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Μηδένισαν το κοντέρ των δημοσκοπήσεων: Το ΚΙΝΑΛ σε θέση «υπεύθυνης αντιπολίτευσης»
[Ελεύθερος Τύπος]: Μηδένισαν το κοντέρ των δημοσκοπήσεων: Το ΚΙΝΑΛ σε θέση «υπεύθυνης αντιπολίτευσης»

[Ελεύθερος Τύπος]: Μηδένισαν το κοντέρ των δημοσκοπήσεων: Το ΚΙΝΑΛ σε θέση «υπεύθυνης αντιπολίτευσης»

Οι δημοσκοπήσεις ανακούφισαν τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, που γνώρισαν αρκετές ημέρες αρνητικής δημοσιότητας μετά την κρίση στις σχέσεις Γεννηματά – Βενιζέλου, που οδήγησε τον τέως πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να θέσει εαυτόν εκτός ψηφοδελτίων.

Oπως σημείωναν στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, η αποχώρηση Βενιζέλου ασφαλώς είχε κόστος για το ΚΙΝ.ΑΛ., αλλά αντισταθμίστηκε με την εισροή ψηφοφόρων από άλλους χώρους. Εκφράζουν δε την εκτίμηση ότι στο διάστημα που απομένει έως τις εκλογές, η τάση αυτή θα ενταθεί – ειδικά από δυσαρεστημένους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Βεβαίως, τα στελέχη του ΚΙΝ.ΑΛ. παραδέχονται ότι υπήρξε κόστος για το κόμμα λόγω της κρίσης με τον κ. Βενιζέλο, αλλά εκτιμούν ότι στις ημέρες που απομένουν θα στεφθούν με επιτυχία οι προσπάθειές τους να «επαναπατρίσουν» το κομμάτι αυτό του εκλογικού σώματος.

Σε κάθε περίπτωση, η Φώφη Γεννηματά έχει αποφασίσει να επιμείνει στην προσπάθεια αποκόμισης κερδών από τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν σκοπεύει να συνεχίσει να απαντά στον κ. Βενιζέλο, με στόχο να πέσουν εντελώς οι τόνοι στον χώρο της Κεντροαριστεράς.

Η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ., με την ομιλία της στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, ξεκαθάρισε σε μεγάλο βαθμό και τη μετεκλογική στάση του κόμματος: Οπως προκύπτει από τα λεγόμενα της κ. Γεννηματά, το Κίνημα Αλλαγής επιδιώκει την εκλογική του ενίσχυση, ώστε να λειτουργήσει ως «αντίβαρο» στη Νέα Δημοκρατία, την οποία τα στελέχη του κόμματος «βλέπουν» στην κυβέρνηση, και μάλιστα με ποσοστά αυτοδυναμίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!