Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Ο Μιχάλης Συριόπουλος είναι ο φετινός νικητής του βραβείου Δημήτρης Χορν
[Ελεύθερος Τύπος]: Ο Μιχάλης Συριόπουλος είναι ο φετινός νικητής του βραβείου Δημήτρης Χορν

[Ελεύθερος Τύπος]: Ο Μιχάλης Συριόπουλος είναι ο φετινός νικητής του βραβείου Δημήτρης Χορν

Την ύψιστη τιμητική διάκριση στο θεατρικό σανίδι μα και στα υποκριτικά δρώμενα συνολικά της χώρας παρέλαβε ο Μιχάλης Συριόπουλος. Ο ηθοποιός κατάφερε να γίνει υποψήφιος για το βραβείο Δημήτρης Χορν, που αφορά την προηγούμενη θεατρική σεζόν, με δύο ρόλους του και το κατέκτησε χθες το βράδυ στην απονομή.

Πέραν του χρηματικού βραβείου που είναι περισσότερο συμβολικό, αλλά και του χρυσού σταυρού που φέρει ο νικητής για ένα χρόνο, το βραβείο Χορν είναι η μέγιστη ανταμοιβή για τον κόπο που καταβάλει ο κάθε ηθοποιός για τον ρόλο του. Ο Μιχάλης Συριόπουλος ανταμείφθηκε το βράδυ της Δευτέρας για δύο τέτοιες προσπάθεις.

Από τη μία είναι ο ρόλος του Καντίντ στο «Καντίντ ή Η αισιοδοξία» του Βολταίρου, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου (Θέατρο Πόρτα). Από την άλλη ο ρόλος του Κίμωνα στην «Πόλη» της Λούλας Αναγνωστάκη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου.

Ο Μιχάλης Συριόπουλος παρέλαβε το βραβείο από τον επιμελητή και παρουσιαστή της βραδιάς τον Σταμάτη Φασουλή. Στον ευχαριστήριο λόγο του αναφέρθηκε στους ανθρώπους που τον στήριξαν.

«Θέλω να αφιερώσω αυτό το βραβείο σε δύο ανθρώπους που μου έμαθαν να είμαι καλοπροαίρετος και να χαμογελάω στα δύσκολα. Στους γονείς μου. Είναι λίγο περίεργη στιγμή για μένα. Προέρχομαι από μία πολύτεκνη οικογένεια που δεν είχε καμία σχέση με το θέατρο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!