Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Μέτωπο Λαγκάρντ-Μέρκελ: Μένει το ΔΝΤ στην Ελλάδα, για το 2018 το χρέος
[Ελεύθερος Τύπος]: Μέτωπο Λαγκάρντ-Μέρκελ: Μένει το ΔΝΤ στην Ελλάδα, για το 2018 το χρέος

[Ελεύθερος Τύπος]: Μέτωπο Λαγκάρντ-Μέρκελ: Μένει το ΔΝΤ στην Ελλάδα, για το 2018 το χρέος

Ένα χρόνο μετά τις γερμανικές εκλογές

«Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αγοράζει χρόνο στη Μέρκελ στο θέμα της Ελλάδας», έχει τίτλο το δημοσίευμα της Die Welt, το οποίο μιλάει για τηλεφωνική επικοινωνία, που έγινε πριν από λίγες ημέρες,  μεταξύ της Άνγκελα Μέρκελ και της Κριστίν Λαγκάρντ, κατά την διάρκεια της οποίας η επικεφαλής του Ταμείου δεσμεύθηκε για τη συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Die Welt, η οποία επικαλείται γερμανικές κυβερνητικές πηγές, πριν από λίγες ημέρες, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ της Γερμανίδας Καγκελαρίου και της επικεφαλής του Ταμείου, Λαγκάρντ, η οποία και υποσχέθηκε στη Μέρκελ πως θα στηρίξει το ελληνικό πρόγραμμα και ειδικότερα δεσμεύτηκε για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Μάλιστα, όσον αφορά στο θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, συμφωνήθηκε να μην επανέλθει στην ατζέντα πριν το 2018 (ήτοι έναν χρόνο μετά από τις γερμανικές εκλογές), όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα.

Συνεχίζοντας, το δημοσίευμα σχολιάζει πως εάν αληθεύει η παραπάνω πληροφορία, το ΔΝΤ αγοράζει, για ακόμη μία φορά, χρόνο. Στην Ουάσινγκτον, όπως και στο Βερολίνο, υπάρχει ενδιαφέρον να ενισχυθεί η Καγκελάριος στην προεκλογική της εκστρατεία. Εκείνη διεκδικεί μια δεύτερη θητεία, ενώ η Λαγκάρντ από την πλευρά της βλέπει τη Μέρκελ ως έναν από τους λίγους πυλώνες σταθερότητας σε έναν ολοένα πιο αβέβαιο κόσμο – και για αυτό δεν θέλει να είναι από τα εμπόδια, στα οποία θα σκοντάψει η Μέρκελ στον δρόμο προς την Καγκελαρία.

Πάντως, από την πλευρά του, το ΔΝΤ δεν θέλει να επιβεβαιώσει τις εν λόγω πληροφορίες, διαμηνύοντας πως η στάση του είναι αμετάβλητη, ότι δηλαδή χρειάζονται σκληροί όροι για την Ελλάδα και μια «ακριβή» ελάφρυνση χρέους για τους Ευρωπαίους εταίρους της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!