Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Μετά την Black Friday ήρθε η Cyber Monday με σούπερ εκπτώσεις στις ηλεκτρονικές αγορές
[Ελεύθερος Τύπος]: Μετά την Black Friday ήρθε η Cyber Monday με σούπερ εκπτώσεις στις ηλεκτρονικές αγορές

[Ελεύθερος Τύπος]: Μετά την Black Friday ήρθε η Cyber Monday με σούπερ εκπτώσεις στις ηλεκτρονικές αγορές


Περισσότερα από 100 eShops θα δώσουν βροντερό παρόν στην εβδομάδα ηλεκτρονικού εμπορίου, που ξεκινάει σήμερα με διάρκεια έως την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου. Σε αυτό το χρονικό διάστημα, θα παρέχουν ελκυστικές προσφορές, εξοικειώνοντας παράλληλα το καταναλωτικό κοινό της Ελλάδας με τις διαδικτυακές αγορές, που παραμένουν σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα σε σχέση με ό,τι ισχύει σε πολλές χώρες του εξωτερικού.

Made in USA

Στο κατώφλι της εορταστικής περιόδου, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έρχεται λίγες μόλις ημέρες μετά την επιτυχημένο εγχείρημα της Black Friday. Διοργανώνεται για τέταρτη συνεχή χρονιά από τον Ελληνικό Σύνδεσμο Ηλεκτρονικού Εμπορίου, GR.EC.A., και πραγματοποιείται στα πρότυπα του αμερικανικού Cyber Monday, δηλαδή της Δευτέρας μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών (Thanksgiving), όπου τα ηλεκτρονικά καταστήματα στις ΗΠΑ προχωρούν σε εκπτώσεις και προσφορές στην προσπάθειά τους να προσελκύσουν πελάτες και να αυξήσουν τον τζίρο τους. Μάλιστα, οι Αμερικανοί καταναλωτές ξόδεψαν 3,45 δισ. δολάρια στη φετινή «Cyber Monday», ξεπερνώντας κάθε ρεκόρ ψηφιακών αγορών σε μια ημέρα.

Ενίσχυση

Ο θεσμός, από το 2013 που ξεκίνησε στην Ελλάδα μέχρι σήμερα, αξιολογείται ως ιδιαίτερα πετυχημένος. Ενδεικτικά αναφέρεται πως την εβδομάδα ηλεκτρονικού εμπορίου το 2015 καταγράφηκε συγκριτική αύξηση του τζίρου κατά 49,7% σε σχέση με την αντίστοιχη του 2014, καθώς και αύξηση κατά 34% σε σύγκριση με την προηγούμενη ημερολογιακά εβδομάδα.

Αξιοσημείωτο είναι δε πως οι συμμετοχές των ηλεκτρονικών καταστημάτων εφέτος ξεπερνούν κάθε προηγούμενη χρονιά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!