Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Μαξίμου: Την Παρασκευή η κατάθεση της ρύθμισης για την προστασία της πρώτης κατοικίας
[Ελεύθερος Τύπος]: Μαξίμου: Την Παρασκευή η κατάθεση της ρύθμισης για την προστασία της πρώτης κατοικίας

[Ελεύθερος Τύπος]: Μαξίμου: Την Παρασκευή η κατάθεση της ρύθμισης για την προστασία της πρώτης κατοικίας

Την Παρασκευή, 22 Μαρτίου αναμένεται να καταθέσει η κυβέρνηση τη ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας, στη βάση της συμφωνίας κυβέρνησης – τραπεζών, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, μέχρι την Παρασκευή θα συνεχιστεί η συζήτηση με τους εποπτικούς θεσμούς του τραπεζικού συστήματος για την αποσαφήνιση τεχνικών λεπτομερειών.

Στο μεταξύ, λιγοστεύουν μέρα τη μέρα οι πιθανότητες να έχουμε λευκό καπνό για τη δόση των 970 εκατ. ευρώ στο EWG της Δευτέρας, καθώς οι διαφορές του οικονομικού επιτελείου με τους θεσμούς για το διάδοχο του νόμου Καστέλη -που είναι η σημαντικότερη εκκρεμότητα- παραμένουν ακόμη αγεφύρωτες.

Στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη το κυβερνητικό επιτελείο και οι θεσμοί απλώς συμφώνησαν για άλλη μια φορά ότι διαφωνούν και στα όρια κάλυψης αλλά και για τη γενικότερη φιλοσοφία του νέου νόμου.

Η διαφωνία βρίσκεται στην «περίμετρο» κάλυψης του νέου νόμου που φαίνεται πολύ μεγάλη και για τα στεγαστικά δάνεια. Παράλληλα δεν δέχθηκαν ούτε και χθες να συζητήσουν για την ένταξη στο νέο καθεστώς και των επιχειρηματικών δανείων με προσημείωση πρώτης κατοικίας, τα οποία όμως η κυβέρνηση επιμένει να τα εντάξει στο νέο καθεστώς.

Ειδικότερα, το όριο κάλυψης για την ακίνητη περιουσία που είχε συμφωνηθεί αρχικά μεταξύ κυβέρνησης και τραπεζών στις 250.000 ευρώ της αντικειμενικής αξίας θα πρέπει σύμφωνα με τους θεσμούς να μειωθεί κατά τουλάχιστον 50.000 ευρώ, με τους πιο ακραίους να ζητούν μείωση ως και το όριο της ανώτερης οφειλής, δηλαδή των 130.000 ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!