Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Το Μαξίμου προχωρά στην θεσμική εκτροπή στη Δικαιοσύνη μιλώντας για νομική υποχρέωσή του!
[Ελεύθερος Τύπος]: Το Μαξίμου προχωρά στην θεσμική εκτροπή στη Δικαιοσύνη μιλώντας για νομική υποχρέωσή του!

[Ελεύθερος Τύπος]: Το Μαξίμου προχωρά στην θεσμική εκτροπή στη Δικαιοσύνη μιλώντας για νομική υποχρέωσή του!

Αποφασισμένη να προχωρήσει σε αλλαγές στα ανώτατα όργανα της Δικαιοσύνης κλείνοντας τα αυτιά σε όλους όσοι μιλούν για συνταγματική εκτροπή είναι η η υπό προθεσμία κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολιάζοντας την άρνηση της Νέας Δημοκρατίας να επικυρώσει δια της συναίνεσης μία εξόφθαλμη αντισυνταγματική διαδικασία, το Μαξίμου τονίζει ότι ο ορισμός της νέας ηγεσίας αποτελεί νομική υποχρέωση της κυβέρνησης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Η κυβέρνηση παρά το γεγονός ότι έχει τη συνταγματική αρμοδιότητα αλλά και τη νομική υποχρέωση να προχωρήσει στον ορισμό της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, μετά και την προεπιλογή της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, κάλεσε τη ΝΔ στο τραπέζι του διαλόγου για να βρεθεί συναινετική λύση.

Η άρνηση της ΝΔ στην συναινετική πρόταση της κυβέρνησης επιβεβαιώνει πως ουδόλως την ενδιαφέρει η τήρηση της Συνταγματικής νομιμότητας.

Οι μάσκες έπεσαν για τη ΝΔ. Δε θέλουν τη συναινετική επιλογή, δε θέλουν την τήρηση του νόμου και του Συντάγματος. Γιατί άραγε;

Ποιος έχει λόγο να αρνείται τη συναινετική επιλογή; Και τι σχέση μπορεί να έχει αυτή η σπουδή της ΝΔ με τις ανοιχτές δικαστικές υποθέσεις στελεχών της;

Τα συμπεράσματα τα βγάζει ο ελληνικός λαός».

Γιατί η ΝΔ απέρριψε την πρόταση Καλογήρου για συναίνεση στις αλλαγές στον Αρειο Πάγο

Όχι την πρόταση Καλογήρου για να υπάρξει συναινετική επιλογή για την ηγεσία των ανώτατων δικαστικών οργάνων πριν τις εκλογές είπε νωρίτερα η Νέα Δημοκρατία με επιστολή του τομεάρχη Δικαιοσύνης της Νίκου Παναγιωτόπουλου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!