Σάββατο, 23 Μαρτίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
0 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
0 °C 0 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Το Μάτι κάηκε από… 17 φορείς και 6 υπουργεία
[Ελεύθερος Τύπος]: Το Μάτι κάηκε από… 17 φορείς και 6 υπουργεία

[Ελεύθερος Τύπος]: Το Μάτι κάηκε από… 17 φορείς και 6 υπουργεία

Το μύθο πως οι αυθαιρετούχοι έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι καταρρίπτει το πόρισμα της ανεξάρτητης επιτροπής, καθώς όπως σημειώνεται αντίστοιχα απροστάτευτοι στην πύρινη λαίλαπα είναι και οικισμοί εντός σχεδίου αφού δεν υπάρχει στην ουσία Εθνικό Σχέδιο Προστασίας από τις δασικές πυρκαγιές.

Στον πολυσέλιδο καταπέλτη καταγράφονται όλα τα μελανά σημεία που οδήγησαν στην τραγωδία της Ανατολικής Αττικής με 100 νεκρούς.

Οι διαχρονικές παθογένειες του κράτους και τα αργά αντανακλαστικά της κυβέρνησης, η οποία μόλις λίγα 24ωρα μετά την τραγωδία έσπευδε να επιρρίψει ευθύνες στην αυθαίρετη δόμηση της περιοχής, αποδεικνύουν πως η Ελλάδα βρίσκεται δραματικά πίσω στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών. Το πόρισμα της επιτροπής κάνει λόγο για «χαοτική δομή», καθώς «για την καταστολή των πυρκαγιών πρέπει να συνεργαστούν 17 φορείς που ανήκουν σε έξι 6 υπουργεία, προκειμένου να ασκήσουν 11 διαφορετικές αρμοδιότητες»! Εξίσου χαοτική και η πρόληψη αφού «συμμετέχουν 45 συναρμόδιοι φορείς που πρέπει να συντονιστούν σε ένα κοινό πλαίσιο».

Σημαντική αναφορά στο πόρισμα του Γερμανού επιστήμονα, διευθυντή του Παγκόσμιου Κέντρου Παρακολούθησης Πυρκαγιών και επικεφαλής της έρευνας, dr. Johann Georg Goldammer, γίνεται και στη μη λειτουργία της γραμμής 112, την έλλειψη της οποίας είχε αποκαλύψει πρώτος ο Ελεύθερος Τύπος. «Η υλοποίηση της υπηρεσίας “112” ξεκίνησε το 2010 και αναμένεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία από τις αρχές του 2019!!», σημειώνουν οι συντάκτες της έκθεσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!