Σάββατο, 20 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Live: Η συζήτηση τη Βουλή για τις γερμανικές αποζημιώσεις
[Ελεύθερος Τύπος]: Live: Η συζήτηση τη Βουλή για τις γερμανικές αποζημιώσεις

[Ελεύθερος Τύπος]: Live: Η συζήτηση τη Βουλή για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων επανέφερε η κυβέρνηση, δύο χρόνια μετά την ολοκλήρωση του σχετικού πορίσματος από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή και σαράντα ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές.

Υπενθυμίζεται πως και κατά την προεκλογική περίοδο του 2014 στελέχη της σημερινής πλειοψηφίας μιλούσαν ακόμα και για εγγραφή των απαιτήσεων στον εθνικό προϋπολογισμό.

Η συζήτηση διεξάγεται επί της Εκθέσεως της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής «για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών» ενώ αργά το βράδυ η εθνική αντιπροσωπεία θα ψηφίσει το κείμενο – πρόταση του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση με το οποίο καλείται η κυβέρνηση να προβεί σε όλες τις ενδεδειγμένες διπλωματικές και νομικές ενέργειες για τη διεκδίκηση και την πλήρη ικανοποίηση όλων των αξιώσεων του Ελληνικού Κράτους από τον Α και Β Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την διάρκεια της συζήτησης τον λόγο θα λάβει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης και οι αρχηγοί των υπόλοιπων κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Ωστόσο, οι πολιτικοί αρχηγοί πιθανότατα να περιορίσουν τις τοποθετήσεις τους στο ζήτημα των γερμανικών επανορθώσεων και να μην επεκταθούν στα ευρύτερα θέματα της επικαιρότητας.

Το κείμενο

Πάντως, το τελικό κείμενο που εισηγείται ο κ. Βούτσης – και δέχθηκε η ευρύτερη πλειοψηφία της Διάσκεψης των προέδρων (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, Εν. Κεντρώων) – προκειμένου να ψηφιστεί στο τέλος της συζήτησης για τις γερμανικές οφειλές δημιουργεί την αίσθηση ότι ούτε και αυτή την φορά θα υπάρξουν καθαρές ενέργειες για την σχετική διεκδίκηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!