Τρίτη, 23 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Live από τη Βουλή ο «δεύτερος γύρος» της Συνταγματικής Αναθεώρησης
[Ελεύθερος Τύπος]: Live από τη Βουλή ο «δεύτερος γύρος» της Συνταγματικής Αναθεώρησης

[Ελεύθερος Τύπος]: Live από τη Βουλή ο «δεύτερος γύρος» της Συνταγματικής Αναθεώρησης

Η δεύτερη και κρισιμότερη ψηφοφορία για την Συνταγματική Αναθεώρηση διεξάγεται σήμερα στην Ολομέλεια του κοινοβουλίου προκειμένου να καθοριστούν εκείνες οι διατάξεις του κορυφαίου θεσμικού κειμένου της χώρας που θα εισέλθουν στην τελική φάση τροποποίησης από την επόμενη Βουλή.

Πριν την ψηφοφορία θα διεξαχθεί και ο δεύτερος γύρος συζήτησης των προωθούμενων προτάσεων ενώ δεν αποκλείεται να τοποθετηθούν και οι πολιτικοί αρχηγοί.

Σε κάθε περίπτωση στην σημερινή διαδικασία, η εθνική αντιπροσωπεία θα κληθεί να αποφασίσει για συνολικά 28 άρθρα που έλαβαν περισσότερες από 151 ψήφους στην πρώτη ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε πριν από ένα μήνα (14/02/2019).

Δείτε live

Από αυτά τα 17, έλαβαν λιγότερες από 180 ψήφους που σημαίνει ότι εάν και σήμερα δεν περάσουν το όριο των 2/3, τότε στην επόμενη βουλή θα χρειαστούν τουλάχιστον 180 ψήφους για να αναθεωρηθούν. Πρόκειται, για προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ που μεταξύ άλλων αφορούν την καθιέρωση της θρησκευτικής ουδετερότητας, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την κατοχύρωση του πολιτικού όρκου, την απαγόρευση της ανταπεργίας, την εποικοδομητική ψήφο δυσπιστίας, τα λαϊκά δημοψηφίσματα και άλλες με δικαιωματιστική διάθεση. Επίσης, 11 άρθρα που μεταξύ άλλων αφορούν την αποσύνδεση της διάλυσης της Βουλής από την εκλογή ΠτΔ, τον περιορισμό της βουλευτικής ασυλίας και της ποινικής ευθύνης υπουργών εάν ξεπεράσουν και σήμερα το «180» τότε θα χρειαστούν στο επόμενο κοινοβούλιο τουλάχιστον 151 ψήφους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!