Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Λαφαζάνης: Τυπώνετε νόμισμα άλλης χώρας;
[Ελεύθερος Τύπος]: Λαφαζάνης: Τυπώνετε νόμισμα άλλης χώρας;

[Ελεύθερος Τύπος]: Λαφαζάνης: Τυπώνετε νόμισμα άλλης χώρας;

Η ερώτηση που είχε κάνει το 2015 σε Ρώσο τραπεζίτη

Μια διαφορετική διάσταση στις αποκαλύψεις που έκανε ο Φρανσουά Ολάντ, σχετικά με τα όσα του εκμυστηρεύτηκε ο Βλαντιμίρ Πούτιν πως η Ελλάδα το καλοκαίρι του 2015 διερεύνησε την πιθανότητα να εκτυπώσει στη Ρωσία «δραχμές», δίνει η «Εφημερίδα των Συντακτών».

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμά της, η εφημερίδα υποστηρίζει ότι ο Λαφαζάνης ήταν αυτός που έκανε αίτημα στη Ρωσία να τυπωθούν δραχμές, και όχι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Οπως αναφέρει, κατά την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα και του τότε υπουργού Παναγιώτη Λαφαζάνη, στις 18 Ιουνίου 2015, στη Ρωσία πραγματοποιήθηκε συνάντηση της νέας αναπτυξιακής τράπεζας των BRICS.

Στη συνάντηση συμμετείχαν και τραπεζίτες. Κάποια στιγμή όταν η συνάντηση τελείωσε οι συμμετέχοντες έκαναν πηγαδάκια. Σε ένα από αυτά ήταν ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και αργότερα προστέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Αλήθεια, μπορείτε να τυπώσετε χρήμα άλλης χώρας», ρώτησε κάποια ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Η παρέα πάγωσε… Ο τραπεζίτης χαμογελώντας απάντησε καταφατικά.«Και πώς τα στέλνετε», ρώτησε πάλι ο κ. Λαφαζάνης. Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι συμμετέχοντες γελούσαν πια κανονικά. «Τα μεταφέρουμε ακόμη και με γαϊδουράκια» απάντησε ο Ρώσος τραπεζίτης και η συζήτηση έληξε εκεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!