Σάββατο, 19 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
27 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
29 °C 0 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Κραυγή αγωνίας πυροσβεστών στον Τόσκα: Έχουμε εξαντληθεί
[Ελεύθερος Τύπος]: Κραυγή αγωνίας πυροσβεστών στον Τόσκα: Έχουμε εξαντληθεί

[Ελεύθερος Τύπος]: Κραυγή αγωνίας πυροσβεστών στον Τόσκα: Έχουμε εξαντληθεί

Στα όρια τους φαίνεται ότι έχουν φτάσει αυτή την εποχή οι πυροσβέστες προσπαθώντας να επιτελέσουν το καθήκον τους. Η επιστολή που απέστειλε η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Ηπείρου προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, καταδεικνύει με τον πιο γλαφυρό τρόπο τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τα οποία επιτείνονται από από τον μη ορθολογικό τρόπο διασποράς των δυνάμεων και τις συνεχείς μετακινήσεις των πυροσβεστών σε άλλες περιοχές της επικράτειας.

Οι εκπρόσωποι των πυροσβεστών της Ηπείρου δηλώνουν εξαντλημένοι από τις συνεχείς μετακινήσεις και ζητούν να μπει ένα τέλος σε αυτό το φαινόμενο καθώς είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος τραυματισμού τους από την κούραση.

Συγκεκριμένα στην επιστολή που απέστειλαν αναφέρουν μεταξύ άλλων:

«Η Ένωση μας για άλλη μία φορά αναγκάζεται να καταγγείλει το φαινόμενο των μετακινήσεων σε Περιφέρειες για ενίσχυση με προσωπικό αλλά και οχήματα για κατάσβεση πυρκαγιών .

Συγκεκριμένα οχήματα κλήθηκαν να μεταβούν για ενίσχυση στην φωτιά στο Νησί της Ζακύνθου και κατέληξαν να κάνουν Υπηρεσία σε σταθμούς της Πελοποννήσου και της Αιτώ/νιας για πάνω από 5 ημέρες . Στην πρόσφατη φωτιά στο Νησί της Κέρκυρας οχήματα και προσωπικό από την Ήπειρο κλήθηκαν για 4 ημέρες να συνδράμουν εκεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!