Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 13 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 8 kmh
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Κότσι: Αντιμετωπίστε το για πάντα
[Ελεύθερος Τύπος]: Κότσι: Αντιμετωπίστε το για πάντα

[Ελεύθερος Τύπος]: Κότσι: Αντιμετωπίστε το για πάντα

Ο βλαισός μέγας δάκτυλος (κότσι) είναι η συχνότερη παραμόρφωση που ταλαιπωρεί το γυναικείο πληθυσμό.
Πρόκειται για την ασθένεια που παραμορφώνει το μεγάλο δάκτυλο του ποδιού αφού αυτό κλίνει προς τα υπόλοιπα δάκτυλα ενώ το πρώτο μετατάρσιο φέρεται προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Το πρόβλημα, που είναι ιδιαίτερα αισθητό το καλοκαίρι αφού τα πόδια είναι εκτεθειμένα σε πιο ανοικτά παπούτσια όπως τα πέδιλα, δημιουργείται κυρίως στο γυναικείο πληθυσμό. Oι λόγοι μπορεί να είναι γενετικοί αλλά και «τεχνικοί» αφού όπως όλα δείχνουν τα στενά και ψηλοτάκουνα παπούτσια επιβαρύνουν τα δάκτυλα των ποδιών.

Οριστική απαλλαγή μόνο με χειρουργείο

Ο μοναδικός τρόπος για να αντιμετωπιστεί οριστικά το κότσι είναι η χειρουργική επέμβαση. Υπάρχουν νάρθηκες απαγωγής του μεγάλου δακτύλου, οι οποίοι μπορούν να τοποθετηθούν κάθε βράδυ με στόχο να μην επιδεινωθεί το πρόβλημα, αλλά όμως αυτή η πρακτική δεν μπορεί να θεραπεύσει οριστικά το κότσι. Η χειρουργική θεραπεία είναι η μόνη που μπορεί να απαλλάξει την ασθενή.

Ποιά επέμβαση είναι ιδανική για μένα;

Μέχρι σήμερα το κότσι αντιμετωπιζόταν με επώδυνες χειρουργικές επεμβάσεις. Τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιούμε ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους όπου με ανώδυνο και αναίμακτο τρόπο επιτυγχάνουμε μόνιμο αποτέλεσμα. Η επαναστατική αυτή χειρουργική μέθοδος θεραπείας για το κότσι χρησιμοποιείται σήμερα με θεαματικά αποτελέσματα.

Αυτό που πρέπει να γνωρίζει η ασθενής που πάσχει από κότσι είναι ότι η επιλογή της χειρουργικής επέμβασης είναι εξατομικευμένη ανάλογα με το μέγεθος της παραμόρφωσης, την ηλικία της και τις συνυπάρχουσες παθήσεις του ποδιού (αρθρίτιδα κ.α).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!