Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Ο Κώστας Γαβράς τιμώμενο πρόσωπο στο Hellas Filmbox Berlin 2017
[Ελεύθερος Τύπος]: Ο Κώστας Γαβράς τιμώμενο πρόσωπο στο Hellas Filmbox Berlin 2017

[Ελεύθερος Τύπος]: Ο Κώστας Γαβράς τιμώμενο πρόσωπο στο Hellas Filmbox Berlin 2017


Ο μεγάλος Έλληνας σκηνοθέτης, Κώστας Γαβράς, φιλοξενείται από το Hellas Filmbox Berlin και θα παρευρεθεί στην Τελετή Έναρξής του, στις 18 Ιανουαρίου 2017, οπότε και θα τιμηθεί για τη μεγάλη του προσφορά στην Ελλάδα και την Έβδομη Τέχνη.

Το φεστιβάλ έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και περιλαμβάνει δύο διαγωνιστικά προγράμματα: Το Νέο Ελληνικό Σινεμά, που περιλαμβάνει ταινίες μυθοπλασίας ντοκιμαντέρ και μικρού μήκους και το New Vision, που περιλαμβάνει ταινίες Digital Art, Video Art, Art Films και Animation.

Ανοιχτές συζητήσεις, masterclass, μουσικές εκδηλώσεις με συνέργιες και συνεργασίες που θα ανακοινωθούν σύντομα, περιλαμβάνονται επίσης στο πλαίσιο της διοργάνωσης. Η φετινή επιλογή από τους υπεύθυνους του τμήματος Δημήτρη Αργυρίου, σκηνοθέτη και προγραμματιστή στα φεστιβάλ Πάτμου και Interfilm, και Klaus Salge, παραγωγού και σκηνοθέτη ντοκιμαντέρ, παρουσιάζει ένα δυνατό πρόγραμμα με δύο ταινίες μυθοπλασίας, ένα ντοκιμαντέρ και τέσσερις ταινίες μικρού μήκους.

Όσον αφορά στο τιμώμενο πρόσωπο, τον Κώστα Γαβρά, μια ακτινοβόλα καλλιτεχνική διεθνής προσωπικότητα, που εκπροσωπεί την Ελλάδα επάξια στον ευρωπαϊκό και διεθνή χώρο εδώ και πολλές δεκαετίες, να θυμίσουμε ότι είναι γεννημένος στην Αρκαδία, με σπουδές στη Σορβόνη και έχει στο ενεργητικό του περισσότερα από 20 φιλμ, τα περισσότερα από τα οποία είναι γαλλικές παραγωγές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!