Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
34 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
27 °C 3 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Κόντρες υποψηφίων στην Κεντροαριστερά για την e-ψήφο
[Ελεύθερος Τύπος]: Κόντρες υποψηφίων στην Κεντροαριστερά για την e-ψήφο

[Ελεύθερος Τύπος]: Κόντρες υποψηφίων στην Κεντροαριστερά για την e-ψήφο

Μπαίνοντας πλέον στη δεύτερη εβδομάδα του προεκλογικού μαραθωνίου που θα οδηγήσει στις κάλπες για την ανάδειξη του αρχηγού του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, τα βασικά «αγκάθια» παραμένουν.

Κυρίαρχο ζήτημα εξακολουθεί να είναι ο τρόπος ψηφοφορίας, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα είναι τελικά ηλεκτρονική ή θα πρέπει οι πολίτες να προσέλθουν αυτοπροσώπως στις κάλπες. Η Επιτροπή Αλιβιζάτου δεν κατάφερε να καταλήξει σε μια συγκεκριμένη θέση, καθώς ακόμη δεν έχουν αποσαφηνιστεί οι τεχνικοί όροι της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Στελέχη του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν στον «Ε.Τ.» της Κυριακής πως τάσσονται υπέρ της εξ αποστάσεως ψηφοφορίας αλλά υπό προϋποθέσεις που θα εξασφαλίζουν το αδιάβλητο της διαδικασίας. Δηλαδή να προηγηθεί η ταυτοπρόσωπη παρουσία για εγγραφή, διασταύρωση στοιχείων και παραλαβή κωδικού και στη συνέχεια η ψήφος να είναι ηλεκτρονική. «Αυτή η διαδικασία τεχνικά είναι εφικτή ακόμη και στο εξωτερικό, όπου ζουν χιλιάδες Ελληνες και θα θελήσουν να ψηφίσουν», τονίζει συνεργάτης της κ. Φώφης Γεννηματά.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, πάντως, με κάθε ευκαιρία επαναφέρει το ζήτημα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Συνεργάτες του θεωρούν πως αν τελικά δεν επικρατήσει αυτή η επιλογή, τότε αυτό θα τον επηρεάσει αρνητικά και θα ευνοήσει κυρίως την υποψηφιότητα της προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Θεοδωράκης προτάσσει το συγκεκριμένο ζήτημα, καθώς και το άνοιγμα στη νέα γενιά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!