Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: «Κόλαση» στον ΣΥΡΙΖΑ: Ο ένας κατηγορεί τον άλλον για την συντριβή στις ευρωεκλογές
[Ελεύθερος Τύπος]: «Κόλαση» στον ΣΥΡΙΖΑ: Ο ένας κατηγορεί τον άλλον για την συντριβή στις ευρωεκλογές

[Ελεύθερος Τύπος]: «Κόλαση» στον ΣΥΡΙΖΑ: Ο ένας κατηγορεί τον άλλον για την συντριβή στις ευρωεκλογές

Ευθύνες και στον Αλέξη Τσίπρα για τη μεγάλη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές επέρριψε χθες ο Νίκος Φίλης, γνωστοποιώντας τη διαφωνία του για την κεντρική γραμμή και τη συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις ευρωεκλογές και εν όψει των εθνικών εκλογών.

«Ολοι μας θα έπρεπε να ζητήσουμε “συγγνώμη” από τον ελληνικό λαό, και ο πρωθυπουργός, κανείς δεν είναι υπεράνω ευθυνών», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Παιδείας, ενισχύοντας τις πληροφορίες που θέλουν πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να πιστεύουν ότι, παρά τις συνεδριάσεις που ακολούθησαν της ήττας της περασμένης Κυριακής, ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει πως δεν έχει πάρει το μήνυμα των ευρωεκλογών. «Η κυβέρνηση είχε μια ευκαιρία να πολιτευτεί με διαφορετικό ύφος και υπήρξαν συμπεριφορές υπουργών, αλλά ούτε ένας δεν πιάστηκε με το χέρι στο μέλι», υποστήριξε και ισχυρίστηκε ότι «η Αριστερά μπορεί να στηρίξει μέχρι τέλους ότι η πολιτική ηθική έχει μεγάλη σημασία γι’ αυτήν», αποκαλύπτοντας τη μεγάλη αγωνία που υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ για την απώλεια του λεγόμενου «ηθικού πλεονεκτήματος».

Απολογητικός ήταν ο κ. Φίλης και σε ό,τι αφορά τη συζήτηση για τη μεσαία τάξη, υποστηρίζοντας ότι «η μεσαία τάξη υπέστη καθίζηση, η κρίση χτύπησε τη μεσαία τάξη», ενώ για την υπερφορολόγηση επισήμανε ότι «σήμερα είμαστε σε φάση σταδιακής αποκλιμάκωσης».

Aλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο κινούνται σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος από τον κ. Φίλη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!