Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
24 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
22 °C 11 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Σε κλήρωση και ο εκκλησιασμός
[Ελεύθερος Τύπος]: Σε κλήρωση και ο εκκλησιασμός

[Ελεύθερος Τύπος]: Σε κλήρωση και ο εκκλησιασμός

Η «δημιουργική ασάφεια» φαίνεται πως χτύπησε και το υπουργείο Παιδείας, βάζοντας αυτή τη φορά στο στόχαστρο όχι τους δανειστές, αλλά τον εκκλησιασμό στα σχολεία!

Η αόριστη διατύπωση της σχετικής διάταξης στο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του υπ. Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στην πλήρη κατάργηση του εκκλησιασμού, επισημαίνουν τα μέλη του Συμβουλίου της Επικρατείας, βγάζοντας κόκκινη κάρτα στο υπουργείο. Οπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά οι σύμβουλοι, όπως είναι διατυπωμένη η σχετική διάταξη «επιτρέπει τη χωρίς κριτήρια παντελή κατάργηση του εκκλησιασμού», ενώ κίνδυνο βλέπουν ακόμα και στην περίπτωση των σημαιοφόρων διά κλήρωσης, αφού υπάρχει περίπτωση να μην υπάρχει καθόλου σημαιοφόρος, σε περίπτωση αιφνίδιας ασθενείας του μαθητή, καθώς δεν προβλέπεται κλήρωση αναπληρωματικού!

Οσον αφορά στον εκκλησιασμό, στο άρθρο 3, παράγραφο 7, το διάταγμα Γαβρόγλου αναφέρει: «Εκκλησιασμός πραγματοποιείται κατά σχολείο ή τάξη με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών ύστερα από σχετική απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων». Τα μέλη του ανωτάτου δικαστηρίου επισημαίνουν ότι η συγκεκριμένη διατύπωση είναι ατελής, «δεδομένου ότι δεν προσδιορίζονται οι ημέρες ή τα γεγονότα επ’ ευκαιρία των οποίων είναι ενδεδειγμένο ή δυνατό να πραγματοποιείται εκκλησιασμός» και τονίζουν ότι «η έλλειψη σχετικής πρόβλεψης και η εν γένει απουσία καθορισμού συγκεκριμένων κριτηρίων για τη λήψη της απόφασης του Συλλόγου Διδασκόντων καθιστά αόριστη τη ρύθμιση, διότι επιτρέπει είτε χωρίς κριτήρια παντελή κατάργηση του εκκλησιασμού είτε, αντιθέτως, την πραγματοποίηση εκκλησιασμού καθ’ υπέρβαση του εκπαιδευτικώς προσηκόντως μέτρου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!