Κυριακή, 26 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Κυβιστήσεις του Μαξίμου με στόχο να επιστρέψει η… Τρόικα
[Ελεύθερος Τύπος]: Κυβιστήσεις του Μαξίμου με στόχο να επιστρέψει η… Τρόικα

[Ελεύθερος Τύπος]: Κυβιστήσεις του Μαξίμου με στόχο να επιστρέψει η… Τρόικα

Ούτε η 9η του Μπετόβεν δεν πήρε τόσο

Μεγαλώνει κάθε μέρα η πιθανότητα για αναβολή επ’ αόριστον της συμφωνίας για το ελληνικό πρόγραμμα, με κυβέρνηση και δανειστές να παραμένουν σε μια μάχη χαρακωμάτων, την ελληνική πλευρά να ζητά συμφωνία πακέτο (διαρρέοντας μάλιστα και σενάρια για συμφωνία που θα φέρνει φοροαπαλλαγές) και τους εκπροσώπους των θεσμών να ζητούν δεσμεύσεις για νέα μέτρα.

Η έκκληση του Πιερ Μοσκοβισί την Τετάρτη προς την ελληνική κυβέρνηση να δεσμευτεί σε νέα μέτρα ώστε να μπορεί να αναζητηθεί λύση και για το χρέος και για τα πρωτογενή πλεονάσματα δεν έχει ακόμη εισακουστεί. Ο Γάλλος επίτροπος ξεκαθάρισε ότι αν γίνει αποδεκτή κατ’ αρχήν η διάθεση για ψήφιση νέων μέτρων μπορεί να συζητηθεί και το ύψος τους, αφού θα πρέπει να περιληφθεί στον υπολογισμό τους και η υπεραπόδοση της οικονομίας για το 2016. Σημείωσε επίσης ότι τα μέτρα θα είναι προληπτικά, συνεπώς δεν είναι απαραίτητο να εφαρμοστούν αν η Ελλάδα πετύχει τους στόχους της, ενώ αν τους ξεπεράσει θα μπορέσει να κάνει κάποιες μόνιμες φορολογικές ελαφρύνσεις.

Φαίνεται όμως ότι η ελληνική πλευρά άκουσε μόνο το τελευταίο διαρρέοντας από προχθές σενάρια για μείωση του ΕΝΦΙΑ, του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ από το 13% στο 12% και μειώσεις στους φορολογικούς συντελεστές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!