Σάββατο, 19 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
31 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
33 °C 5 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Η κυβέρνηση ψάχνει διέξοδο… στο δρόμο για τη ΔΕΘ
[Ελεύθερος Τύπος]: Η κυβέρνηση ψάχνει διέξοδο… στο δρόμο για τη ΔΕΘ

[Ελεύθερος Τύπος]: Η κυβέρνηση ψάχνει διέξοδο… στο δρόμο για τη ΔΕΘ

Το δρόμο που θα μπορούσε να οδηγήσει σε διαφυγή από το σημερινό της αδιέξοδο αναζητά εναγωνίως η κυβέρνηση, με το βλέμμα στραμμένο κυρίως προς τη ΔΕΘ, η οποία φαντάζει και για το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου ως το μεγάλο και ενδεχομένως τελευταίο ορόσημο για αλλαγή του δυσμενούς κλίματος που έχει φέρει την κυβέρνηση σε απόλυτη δυσαρμονία με την κοινωνία.

Η προσπάθεια να δημιουργηθεί αίσθηση «νέας σελίδας» για την οικονομία και για τη χώρα μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης είναι σαφές ότι δεν έχει αποδώσει μέχρι σήμερα, καθώς συγκρούεται με την πραγματικότητα που εξακολουθούν να βιώνουν οι πολίτες. Σύγκρουση που αναμένεται μάλιστα να γίνει ακόμη εντονότερη από το φθινόπωρο, γεγονός που καθιστά ακόμη δυσκολότερη την προσπάθεια του Μεγάρου Μαξίμου να βρει… αντίδοτο για να μπορέσει να ανακόψει τη ραγδαία φθορά. Είναι ξεκάθαρο πάντως, όπως φάνηκε και από τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του προηγούμενου διαστήματος, ότι αυτό αναζητείται στα ζητήματα της καθημερινότητας και στην προώθηση παρεμβάσεων πέραν του δημοσιονομικού πεδίου, όπου η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι υπάρχουν περιθώρια για άσκηση πολιτικών που θα βελτιώσουν την εικόνα της κυβέρνησης.

Την αίσθηση του κυβερνητικού ενδιαφέροντος για την καθημερινότητα επιχείρησε να τονώσει χθες από την πλευρά του και ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, μέσω του απολογισμού της ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας στην οποία περισσότερες από 5.500 υποθέσεις έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα από πολίτες που αναζητούν λύσεις σε προβλήματα της καθημερινότητάς τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!