Σάββατο, 29 Απριλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Κυριάκος προς Τσίπρα: Να χαίρεστε την Βενεζουέλα, χώρα πρότυπο του ΣΥΡΙΖΑ
[Ελεύθερος Τύπος]: Κυριάκος προς Τσίπρα: Να χαίρεστε την Βενεζουέλα, χώρα πρότυπο του ΣΥΡΙΖΑ

[Ελεύθερος Τύπος]: Κυριάκος προς Τσίπρα: Να χαίρεστε την Βενεζουέλα, χώρα πρότυπο του ΣΥΡΙΖΑ

«Φέρνουμε το θέμα της Βενεζουέλας στη Βουλή: στρατός κατά διαδηλωτών, 500.000 όπλα σε οπαδούς Μαδούρο, δύο νεκροί. Να χαίρεστε τα πρότυπά σας!».

Με τα λόγια αυτά ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, γνωστοποίησε, μέσω twitter, την απόφαση της Ν.Δ. να ζητήσει τη σύγκληση της αρμόδιας Επιτροπής για να συζητηθούν οι δραματικές εξελίξεις στη Βενεζουέλα, καλώντας παράλληλα και την κυβέρνηση «να καταβάλει τόσο διμερώς όσο και στο πλαίσιο της Ε.Ε. κάθε διπλωματική προσπάθεια για άμεσο τερματισμό της διαμορφωθείσας κατάστασης».

Η αξιωματική αντιπολίτευση είναι αποφασισμένη να δώσει έμφαση στο ζήτημα αυτό, επισημαίνοντας την «αφωνία» του κυβερνώντος κόμματος για όσα συμβαίνουν σε μία χώρα, η ηγεσία της οποίας έχει αποτελέσει πολιτικό πρότυπο για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Με επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, οι γαλάζιοι βουλευτές, που είναι μέλη της, εξέφρασαν «βαθιά ανησυχία για τη δραματική επιδείνωση της κατάστασης όσον αφορά στο σεβασμό της Δημοκρατίας στη Βενεζουέλα, καθώς και στην παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».
Παράλληλα, καταδίκασαν «τις βίαιες αντιδράσεις κατά της μαζικής διαμαρτυρίας των πολιτών που έχουν οδηγήσει σε αιματηρές συγκρούσεις με θύματα πολίτες της χώρας» και κάλεσαν «την κυβέρνηση της Βενεζουέλας και το ανώτατο δικαστήριο της χώρας να σεβαστούν το ίδιο τους το Σύνταγμα, συμπεριλαμβανομένων των εξουσιών που αυτό αποδίδει στα εκλεγμένα μέλη του Κοινοβουλίου».

Ζήτησαν επίσης την απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων στη χώρα, τον ορισμό εκλογών «οι οποίες θα δώσουν στους πολίτες τη δυνατότητα να ασκήσουν τα δημοκρατικά δικαιώματά τους ελεύθερα και με διαφανή τρόπο και το σεβασμό και την εγγύηση του δημοκρατικού δικαιώματος των ειρηνικών συγκεντρώσεων…».
Οι βουλευτές της Ν.Δ. κάλεσαν, τέλος, την κυβέρνηση «να καταβάλει διμερώς καθώς και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης και άλλων αρμόδιων διεθνών οργανισμών κάθε δυνατή διπλωματική πρωτοβουλία για τον άμεσο τερματισμό της διαμορφωθείσας κατάστασης στη Βενεζουέλα, με σκοπό την προστασία και το καλό των πολιτών της, την επαναφορά της Δημοκρατίας και τον πλήρη σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., Αδωνις Γεωργιάδης, σχολίασε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στα γεγονότα που εξελίσσονται στη Βενεζουέλα, τονίζοντας στο ρ/σ «9.84»: «Η ιδέα ότι το καθεστώς Μαδούρο έχει φθάσει να εκτελεί διαδηλωτές δείχνει ότι έχουμε μια κανονική δικτατορία. Κάθε δημοκράτης δεν μπορεί παρά να εκφράσει δημόσια τη μεγάλη του αντίδραση σε αυτό που συμβαίνει με το λαό της Βενεζουέλας και μου κάνει τεράστια εντύπωση η πλήρης αφωνία του ΣΥΡΙΖΑ».

Αναφορά στη Βενεζουέλα έκανε όμως και ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., Βασίλης Κικίλιας, σχολιάζοντας με δηκτικό τρόπο την προσπάθεια της κυβέρνησης να εξωραΐσει την πραγματική εικόνα της ελληνικής οικονομίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!