Τετάρτη, 22 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Kεφαλαλγία: Αυτή η μέθοδος θα σας βοηθήσει
[Ελεύθερος Τύπος]: Kεφαλαλγία: Αυτή η μέθοδος θα σας βοηθήσει

[Ελεύθερος Τύπος]: Kεφαλαλγία: Αυτή η μέθοδος θα σας βοηθήσει

Η κεφαλαλγία είναι ένα πολύ συχνό σύμπτωμα που ταλαιπωρεί πολλά άτομα, περιορίζοντας τις δραστηριότητες τους και επηρεάζοντας την ποιότητα ζωής τους.

Μπορεί να οφείλεται ή όχι σε κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα υγείας και να χαρακτηρίζεται δευτεροπαθής ή πρωτοπαθής αντίστοιχα. Σύμφωνα με την Ελληνική Εταιρεία Κεφαλαλγίας υπολογίζεται ότι 4 στους 10 Έλληνες υποφέρουν από κεφαλαλγία τάσης, την πιο συχνή μορφή κεφαλαλγίας. Δεύτερη σε συχνότητα έρχεται η ημικρανία, με αναλογία 1 στους 12 και η οποία έχει μεγαλύτερη προτίμηση στο γυναικείο πληθυσμό λόγω του ορμονοεξαρτώμενου χαρακτήρα αυτής της μορφής.

Οι θεραπευτικές προσεγγίσεις της κεφαλαλγίας

Σύμφωνα με τη κα Μαρκέλλα Σεγρέδου, Φυσίατρο-Ειδικό ιατρικού βελονισμού, η αντιμετώπιση των κεφαλαλγιών περιλαμβάνει διάφορες προσεγγίσεις. Μια από αυτές είναι και ο ιατρικός βελονισμός. Ο βελονισμός θεωρείται μία ιατρική τεχνική, με αναλγητική και θεραπευτική δράση, για τον οξύ και χρόνιο πόνο αλλά και για άλλες ασθένειες – διαταραχές. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτόνομα ή συμπληρωματικά στην εκάστοτε φαρμακευτική αγωγή βελτιώνοντας έτσι, τα θεραπευτικά αποτελέσματα. Προτείνεται από πολλές επιστημονικές εταιρείες για τη διαχείριση (αντιμετώπιση ή και πρόληψη) αρκετών μορφών κεφαλαλγιών, κυρίως των πρωτοπαθών. Η κεφαλαλγία τάσης, η ημικρανία και κάποιες φορές η αθροιστική κεφαλαλγία αποτελούν ενδείξεις του ιατρικού βελονισμού σύμφωνα με πολλές ιατρικές εργασίες.

Τι έδειξαν οι μελέτες

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε μία μετα-ανάλυση 12 ιατρικών εργασιών, στις οποίες συμμετείχαν 2349 ασθενείς με κεφαλαλγία τάσης, η συχνότητα των επεισοδίων μειώθηκε στο μισό στο 48 % των ασθενών, οι οποίοι μαζί με την φαρμακευτική τους αγωγή, έκαναν θεραπεία και με βελονισμό και τα αποτελέσματα αυτά διατηρήθηκαν ακόμα και έξι μήνες μετά την τελευταία θεραπεία. (Linde et al, 2016).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!