Σάββατο, 23 Μαρτίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
0 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
0 °C 0 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: «Καμπανάκι» για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας από την Κομισιόν
[Ελεύθερος Τύπος]: «Καμπανάκι» για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας από την Κομισιόν

[Ελεύθερος Τύπος]: «Καμπανάκι» για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας από την Κομισιόν

Η ανάπτυξη της ευρωπαϊκής οικονομίας επιβραδύνεται λόγω των γεωπολιτικών και ενδοκοινοτικών αβεβαιοτήτων, ενώ το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στις μεγάλες χώρες, κυρίως στη Γερμανία, την Ιταλία και τη Γαλλία.

Αντίθετα, στις μικρότερες χώρες προβλέπεται ότι η δυναμική των οικονομιών θα διατηρηθεί, μάλιστα για ορισμένες, όπως η Ελλάδα αναμένεται και επιτάχυνση.

Τις παραπάνω διαπιστώσεις κάνει η Κομισιόν, η οποία χθες προχώρησε σε μια μεγάλη αναθεώρηση προς το χειρότερο των προβλέψεων για την ανάπτυξη φέτος και εν μέρει του χρόνου.

Οι παραπάνω διαπιστώσεις προκύπτουν από τις χθεσινές χειμερινές ενδιάμεσες προβλέψεις που δημοσιοποίησε η Κομισιόν και παρουσίασε ο αρμόδιος επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί. Οι ενδιάμεσες προβλέψεις αφορούν μόνο δύο οικονομικούς δείκτες, την πορεία του ΑΕΠ και τον πληθωρισμό, οι επόμενες πλήρεις προβλέψεις θα δημοσιευθούν τον Μάιο.

Αναφορικά με την Ελλάδα, το ΑΕΠ, που αυξήθηκε με ρυθμό 2,0% το 2018, προβλέπεται ότι θα σημειώσει περαιτέρω αύξηση το 2019 και θα κυμανθεί στο 2,2%, ενώ το 2020 στο 2,3%. Τον Νοέμβριο η Κομισιόν προέβλεπε ότι το ΑΕΠ θα αυξηθεί 2,0% φέτος και του χρόνου.

Είναι προφανές ότι στην περίπτωση της χώρας μας η Κομισιόν θέλει να βλέπει το ποτήρι μισογεμάτο, γιατί από το κεφάλαιο της έκθεσης που αφορά στη χώρα μας προκύπτουν αρκετές αβεβαιότητες, αλλά και προβλέψεις για επιβράδυνση των εξαγωγών και υποχώρηση της δυναμικής του τουρισμού λόγω Τουρκίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!