Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Οι κάλπες της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ έβγαλαν… μπούσουλα για ανασχηματισμό
[Ελεύθερος Τύπος]: Οι κάλπες της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ έβγαλαν… μπούσουλα για ανασχηματισμό

[Ελεύθερος Τύπος]: Οι κάλπες της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ έβγαλαν… μπούσουλα για ανασχηματισμό


Τα εσωτερικά μηνύματα αποτυπώθηκαν ξεκάθαρα στις κάλπες για την ανάδειξη της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Κρίκοι της αλυσίδας της Κουμουνδούρου που ενισχύθηκαν και πάτησαν εμφατικά στο σκηνικό της επόμενης ημέρας του κόμματος ή και της κυβέρνησης. Αλλά και έτεροι κρίκοι που αποδυναμώθηκαν, καταγράφοντας πορεία καθοδική σε σύγκριση με το πρώτο Συνέδριο.

Το προς λύση σταυρόλεξο του ανασχηματισμού του Υπουργικού Συμβουλίου ανοίγεται ήδη στον ορίζοντα του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος καλείται μέσα από ένα παιχνίδι λεπτών ισορροπιών να επιλέξει ποιους θα αφήσει στον… πάγκο, ποιους θα κρατήσει στο κυβερνητικό σχήμα και, κυρίως, ποιους θα εντάξει, αναζητώντας πολιτικές και επικοινωνιακές ανάσες.

Προς το παρόν, τα ονόματα όσων υπουργών ή αναπληρωτών έδειχναν να είναι μέσα στα υποψήφια προς αποχώρηση και πλέον η κάλπη για το ανώτατο όργανο του ΣΥΡΙΖΑ τα ισχυροποίησε, αυξάνουν τον πονοκέφαλο στο Μαξίμου. Γιατί, κατά τα λοιπά, ο κ. Τσίπρας βγήκε από τις τριήμερες εργασίες αλώβητος και ούτε λίγο ούτε πολύ ενισχυμένος στο ακροατήριό του, παρά τις επιμέρους γκρίνιες και την κριτική από ορισμένους σύνεδρους, ενώ η ομάδα των «53» του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, κατέγραψε εντυπωσιακή τροχιά, αν και τελικά κινήθηκε σε ρηχά νερά όσον αφορά στις διαφοροποιήσεις της τόσο για την πορεία της Κουμουνδούρου όσο και για το modus vivendi της κυβερνητικής πολιτικής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!