Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
8 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Εισβολή του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας
[Ελεύθερος Τύπος]: Εισβολή του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας

[Ελεύθερος Τύπος]: Εισβολή του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας

Έφοδος του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας σημειώθηκε πριν από λίγα λετπά.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα το ΠΑΜΕ και η ΑΔΕΔΥ αντιδρώντας στην τροπολογία, που κατέθεσε το βράδυ της Δευτέρας η Εφη Αχτσιόγλου.

Λίγο μετά τις 12:30 επικράτησε ένταση όταν μέλη του ΠΑΜΕ άρχισαν να χτυπούν τα ρολά του υπουργείου Εργασίας. Οι διαμαρτυρόμενοι κατάφεραν να εισέλθουν στο χώρο του υπουργείου. Λίγα λεπτά πριν τη μία τα μέλη του ΠΑΜΕ αποχώρησαν από το εσωτερικό του κτηρίου.

Η κυβέρνηση αποφάσισε να αποσύρει τη νύχτα τις τροπολογίες για την κήρυξη απεργίας και την αποζημίωση από εργατικά ατυχήματα λίγες ώρες μετά την κατάθεσή τους!

Η διάταξη, που αποτελούσε μία πρώτη προσπάθεια να σπάσει το ταμπού του συνδικαλιστικού νόμου, προέβλεπε αλλαγές στο ποσοστό της απαρτίας που απαιτείται για την κήρυξη απεργίας στις γενικές συνελεύσεις πρωτοβάθμιων σωματείων, αυξάνοντας το όριο στο 50% + 1 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών έναντι του 1/3 ή ακόμη και του 1/5 που, κατά περίπτωση, προβλέπει το ισχύον νομικό πλαίσιο.

Είχαν προηγηθεί οι αντιδράσεις της ΑΔΕΔΥ, η οποία είχε κηρύξει πανελλαδική στάση εργασίας για σήμερα αλλά και του ΠΑΜΕ που κάλεσε σε συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!