Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Εισαγγελική έρευνα για την υποκλοπή και τη διαρροή των e-mail του αντιπροέδρου του ΣτΕ
[Ελεύθερος Τύπος]: Εισαγγελική έρευνα για την υποκλοπή και τη διαρροή των e-mail του αντιπροέδρου του ΣτΕ

[Ελεύθερος Τύπος]: Εισαγγελική έρευνα για την υποκλοπή και τη διαρροή των e-mail του αντιπροέδρου του ΣτΕ


Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε η εισαγγελία πρωτοδικών προκειμένου να διερευνηθεί πως διέρρευσε και ποιοι υπέκλεψαν την ηλεκτρονική αλληλογραφία του αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας που μετέχει στην κρίσιμη διάσκεψη για τις τηλεοπτικές άδειες.

Λόγω της σοβαρότητας της η διενέργεια της έρευνας θα γίνει αυτοπρόσωπα από τον εισαγγελέα Σπύρο Παππά. Η κίνηση αυτή έρχεται μία ημέρα μετά την παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης ο οποίος ζήτησε να ελεγχθεί πειθαρχικά ο ανώτατος δικαστής καθώς φέρεται μέσω των υποκλαπέντων e-mails να έδειξε προσωπικό ενδιαφέρον για υποψήφια της Εθνικής Σχολής Δικαστών με την οποία διατηρούσε προσωπική σχέση.

Το θέμα προκαλεί αναταράξεις στο Συμβούλιο της Επικρατείας καθώς οι δικαστές δεν θεωρούν τυχαίο το χρόνο διαρροής των e-mails αφού συμπίπτει με την κρίσιμη διάσκεψη για τις τηλεοπτικές άδειες.

Χθες, δύο μέλη της Ένωσης Δικαστών με ανακοίνωσή τους εξέφρασαν την έντονη δυσφορία τους για την «αποκάλυψη» λέγοντας ότι τέτοιες εκβιαστικές πρακτικές χρησιμοποιούνται από φασιστικά καθεστώτα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Οι δικαστές της χώρας παρακολουθούμε με αποτροπιασμό και εξαιρετική ανησυχία την κατάντια στην οποία διολισθαίνουν τα δημόσια ήθη. Με δημοσιεύματα που δεν έχουν να κάνουν με το δημόσιο συμφέρον, την λειτουργία της ενημέρωσης και την εξυπηρέτηση της αλήθειας, η ιδιωτική ζωή ενός ανθρώπου, δικαστή εγνωσμένου κύρους, υποκλέπτεται, διαστρέφεται και προσφέρεται βορά στον καραδοκούντα κίτρινο τύπο και το μέρος της κοινής γνώμης που διαμορφώνεται από αυτόν, φαινόμενο άκρως νοσηρό που συνδέεται με μεθόδους που μετέρχονται φασιστικά καθεστώτα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!