Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Υπουργείο Οικονομίας: Διατήρηση αρμοδιοτήτων και επιπλέον πόροι για τους ΟΤΑ
[Ελεύθερος Τύπος]: Υπουργείο Οικονομίας: Διατήρηση αρμοδιοτήτων και επιπλέον πόροι για τους ΟΤΑ

[Ελεύθερος Τύπος]: Υπουργείο Οικονομίας: Διατήρηση αρμοδιοτήτων και επιπλέον πόροι για τους ΟΤΑ


Το νέο θεσμικό πλαίσιο για την αδειοδότηση των επιχειρήσεων, διατηρεί όλες τις αρμοδιότητες των ΟΤΑ και τους εξασφαλίζει επιπλέον πόρους – επισημαίνει το υπουργείο Οικονομίας σε διευκρινιστική ανακοίνωσή του, με αφορμή το συνέδριο της ΚΕΔΕ και την παραφιλολογία που διαπιστώνει να έχει αναπτυχθεί.
Σε σχετική δήλωσή του ενόψει του συνεδρίου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, τονίζει: «Όπως έχουμε ήδη δείξει, επιδιώκουμε τη στενή συνεργασία με όλους τους θεσμικούς φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, ώστε να υλοποιηθούν τη νέα περίοδο έργα που να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Για το σκοπό αυτό, απαιτείται βέβαια από όλες τις πλευρές πνεύμα εμπιστοσύνης και ειλικρίνειας, αντί να προτάσσονται μικροπολιτικές επιδιώξεις».

Αναλυτικά το υπουργείο σημειώνει τα εξής:

• Ο νέος νόμος δεν αφαιρεί καμία αρμοδιότητα από τους δήμους. Στο νέο θεσμικό πλαίσιο, οι δήμοι είναι ο μόνος αρμόδιος φορέας, τόσο για την έκδοση της βεβαίωσης από την αρμόδια υπηρεσία, όσο και για τη διαχείριση της γνωστοποίησης έναρξης οικονομικής δραστηριότητας, καθώς και για τη διενέργεια των σχετικών ελέγχων των Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (ΚΥΕ).

• Με τον νέο νόμο, χάρη στις τελικές αλλαγές που επήλθαν, τα έσοδα της τοπικής αυτοδιοίκησης αυξάνονται σε σχέση με το προηγούμενο καθεστώς, καθώς το 50% των επιβαλλόμενων προστίμων και το 80% των εισπραττόμενων παραβόλων, αποδίδεται στους ίδιους τους ΟΤΑ. Τις ρυθμίσεις αυτές σε όφελος των δήμων της χώρας, τις οποίες υιοθέτησε το υπουργείο Οικονομίας, καταψήφισε δυστυχώς η αντιπολίτευση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!