Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: H Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ μετεγκατέστησε τους πρόσφυγες της Σούδας μετά από τρεις μέρες στο ψύχος
[Ελεύθερος Τύπος]: H Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ μετεγκατέστησε τους πρόσφυγες της Σούδας μετά από τρεις μέρες στο ψύχος

[Ελεύθερος Τύπος]: H Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ μετεγκατέστησε τους πρόσφυγες της Σούδας μετά από τρεις μέρες στο ψύχος


Την ύστατη ώρα μεταφέρθηκαν μετανάστες από τον καταυλισμό της Σούδας σε ξενοδοχεία, μετά από παρέμβαση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.

Μία εβδομάδα «ταξίδευαν» σε όλο τον κόσμο οι εικόνες ντροπής από τον καταυλισμό, έως ότου τα στελέχη του ΟΗΕ αναλάβουν πρωτοβουλίες για τη μετεγκατάστασή τους, ελλείψει κυβερνητικής ή αυτοδιοικητικής παρέμβασης.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα www.politischios.gr, η διαδικασία της μεταστέγασης ξεκίνησε νωρίς το πρωί της Πέμπτης με αποτέλεσμα μέχρι και το απόγευμα της ίδιας ημέρας στην παραλία να βρίσκονται λιγότερα από 50 άτομα.

Προτεραιότητα ήταν να μεταφερθούν εντός του καταυλισμού οι γυναίκες με τα βρέφη και τα ανήλικα παιδιά ενώ η μετεγκατάσταση θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.

Μάλιστα με τη λήξη της απεργίας της Π.Ν.Ο. αρκετοί πρόσφυγες που διαμένουν στα ξενοδοχεία θα μεταφερθούν σε κέντρα της ηπειρωτικής Ελλάδας και στα κενά δωμάτια θα μεταφερθούν μετανάστες από τη Σούδα προκειμένου να αποσυμφορηθεί ο καταυλισμός.

Την ίδια ώρα σε επιστολή του προς την Αστυνομική Διεύθυνση Χίου, που κοινοποιείται και προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών του Νησιού, ο αντιδήμαρχος Γ. Καραμανής ζητά την παρέμβαση της Αστυνομίας ώστε να εφαρμοστεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για κλείσιμο του καταυλισμού της Σούδας, χωρίς όμως να διευκρινίζει σε ποιο σημείο θα μεταστεγαστούν οι 800 μετανάστες που διαμένουν σε αυτόν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!