Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: ΙΟΒΕ: 200.000 άτομα σταμάτησαν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα το 2015
[Ελεύθερος Τύπος]: ΙΟΒΕ: 200.000 άτομα σταμάτησαν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα το 2015

[Ελεύθερος Τύπος]: ΙΟΒΕ: 200.000 άτομα σταμάτησαν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα το 2015


Περίπου 200.000 άτομα διέκοψαν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα κατά το 2015, σύμφωνα με έρευνα του Global Entrepreneurship Monitor που εκπονεί στην Ελλάδα το ΙΟΒΕ

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, συνολικά 1,33 εκατ. άτομα αναπτύσσουν κάποιου είδους επιχειρηματική δραστηριότητα στην χώρα.

Επτά στους δέκα δηλώνουν ως βασικότερο λόγο διακοπής ή αναστολής λειτουργίας της επιχείρησης την έλλειψη κερδοφορίας.

Περίπου 450.000 άτομα βρίσκονταν στα αρχικά στάδια επιχειρηματικής δραστηριότητας (συμπεριλαμβανομένης της αυτοαπασχόλησης). –ενώ ένα από τα βασικά συμπεράσματα είναι πως υπάρχει σημαντική αύξηση της γυναικείας επιχειρηματικότητας και αμβλύνεται το σχετικό χάσμα μεταξύ των δυο φύλων.

Για πρώτη φορά από όταν ξεκίνησε η σχετική έρευνα στην Ελλάδα, οι γυναίκες αποτελούν το 44% του συνόλου των επιχειρηματιών αρχικών σταδίων, το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί.

Μεγάλη αύξηση παρατηρείται στα επιχειρηματικά εγχειρήματα στον πρωτογενή τομέα και τη μεταποίηση, ενώ ενισχύθηκαν τα εγχειρήματα με εξαγωγικό προσανατολισμό.

Πιο συγκεκριμένα, το 2015 σημειώνεται εκτίναξη του ποσοστού που ασχολείται με τον πρωτογενή τομέα, στο υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί ποτέ (12%), και ταυτόχρονα το υψηλότερο στην Ευρώπη. Θετικά αξιολογείται η άνοδος του ποσοστού των εγχειρημάτων που αφορούν στη μεταποίηση (21,7%), σε επίπεδο υψηλότερο μάλιστα από το μέσο όρο των χωρών καινοτομίας (19,4%).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!