Τετάρτη, 22 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: «Είμαι πολύ συγκινημένος» – Οι πρώτες δηλώσεις του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου
[Ελεύθερος Τύπος]: «Είμαι πολύ συγκινημένος» – Οι πρώτες δηλώσεις του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου

[Ελεύθερος Τύπος]: «Είμαι πολύ συγκινημένος» – Οι πρώτες δηλώσεις του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου

«Είμαι πολύ συγκινημένος» δήλωσε ο Μητροπολίτης Προύσης Ελπιδοφόρος μετά την επιλογή του ως νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής.

«Σήμερα ήταν μια πολύ σημαντική μέρα, διότι η Μητέρα Εκκλησία, το Οικουμενικό Πατριαρχείο αποφάσισε να πληρώσει την Αρχιεπισκοπή Αμερικής, η οποία χηρεύει λόγω της οικειοθελούς παραιτήσεως του προκατόχου μου και εξέλεξε την ελαχιστότητά μου ως διάδοχο του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου» είπε ο Μητροπολίτης στον ΣΚΑΙ.

«Είμαι πολύ συγκινημένος και θυμάμαι την ημέρα που ήρθα, που επέστρεψα μάλλον στην Κωνσταντινούπολη, μετά που είχα φύγει από παιδί… Ήρθα για να υπηρετήσω τον Πατριάρχη μας. Τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος μόλις είχε εκλεγεί», συμπλήρωσε.

«Υπηρέτησα την Μητέρα Εκκλησία εδώ, σε αυτή την αυλή, που λέγεται Πατριαρχική Αυλή, με πολλή αφοσίωση. Έβαλα όλη μου την δύναμη, όλο μου τον εαυτό και σήμερα μου αναθέτει μία πολύ εμπιστευτική αποστολή ο Πατριάρχης μας», κατέληξε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!