Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Ιεραρχία: Μόνο η εκκλησιαστική περιουσία στην συζήτηση με το κράτος – Αμετακίνητη για την μισθοδοσία του κλήρου
[Ελεύθερος Τύπος]: Ιεραρχία: Μόνο η εκκλησιαστική περιουσία στην συζήτηση με το κράτος – Αμετακίνητη για την μισθοδοσία του κλήρου

[Ελεύθερος Τύπος]: Ιεραρχία: Μόνο η εκκλησιαστική περιουσία στην συζήτηση με το κράτος – Αμετακίνητη για την μισθοδοσία του κλήρου

Στην απόφασή της να διατηρηθεί το ισχύον καθεστώς μισθοδοσίας των ιερέων αλλά ταυτόχρονα να συνεχιστεί ο διάλογος με την Πολιτεία για σειρά θεμάτων, μεταξύ των οποίων και για την εκκλησιαστική περιουσία, εμμένει η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Επίσης εκφράστηκε η αντίθεσή της με τις επιχειρούμενες συνταγματικές αλλαγές περι ουδετερόθρησκου Κράτους.

Επιπλέον, όπως σημειώνεται, η Σύνοδος αποδέχεται το κείμενο με τις θέσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου που εστάλη στους αρχηγούς των κομμάτων πριν την πρώτη ψηφοφορία στη Βουλή για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Μετά την προσευχή ανεγνώσθη ο Κατάλογος των συμμετεχόντων Ιεραρχών και διεπιστώθη απαρτία.

Κατόπιν επικυρώθηκαν τα Πρακτικά της χθεσινής Συνεδρίας.

Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος σε συνέχεια της χθεσινής εισηγήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου και της επ’ αυτής συζητήσεως, ομοφώνως απεφάσισε σήμερα:

1. Συγχαίρει την Ειδική Συνοδική Επιτροπή «Διαλόγου Εκκλησίας και Πολιτείας επί θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος» για το ότι έφερε εις πέρας την αποστολή που της ανατέθηκε από την Ιεραρχία και για την από 19.3.2019 Εισήγηση.

2. Εμμένει στην απόφαση της Ιεραρχίας της 16ης Νοεμβρίου 2018, ήτοι να συνεχισθεί ο διάλογος με την Πολιτεία, αλλά «να εμμείνη στο υφιστάμενο καθεστώς μισθοδοσίας των Κληρικών και των Εκκλησιαστικών Υπαλλήλων της Εκκλησίας της Ελλάδος».

3.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!