Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Ο «Οιδίπους Τύραννος» στην Αγία Πετρούπολη
[Ελεύθερος Τύπος]: Ο «Οιδίπους Τύραννος» στην Αγία Πετρούπολη

[Ελεύθερος Τύπος]: Ο «Οιδίπους Τύραννος» στην Αγία Πετρούπολη


Η εξαιρετικά επιτυχημένη παράσταση «Οιδίπους Τύραννος»  σε σκηνοθεσία του Rimas Tuminas, μετά από την Επίδαυρο, το Ωδείο Ηρώδου Αττικού και το Βαχτάνγκοφ στη Μόσχα,

μεταφέρεται τώρα στην Αγία Πετρούπολη, όπου θα συμμετάσχει στο 5ο Διεθνές  Πολιτιστικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης (1-3 Δεκεμβρίου) με δύο παραστάσεις στο Θέατρο Alexandrinsky στις 2 και 3 Δεκεμβρίου.

Επίσης, στις 2 Δεκεμβρίου, στο Πολιτιστικό Φόρουμ θα παρουσιαστεί το ντοκιμαντέρ «Οιδίποδας στην Επίδαυρο», διάρκειας 44 λεπτών, που προβάλλει όλα τα στάδια δημιουργίας της παράστασης του Rimas Tuminas, από τη σύλληψη της ιδέας μέχρι την πρώτη παράσταση επί σκηνής.

Ο «Οιδίπους Τύραννος», αποτέλεσμα συνεργασίας του Εθνικού Θεάτρου και του Θεάτρου Βαχτάνγκοφ, εκτός από τον ελληνικό τύπο, πήρε ιδιαίτερα κολακευτικές κριτικές και στη Μόσχα, όπου παρουσιάστηκε στις 12, 13 και 14 Νοέμβριου, ενώ αναφέρθηκαν στην παράσταση τα εγκυρότερα ρωσικά ΜΜΕ.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Στάθης Λιβαθινός, σε συνέντευξη του στην ε/φ Ιζβέστια, αναφέρθηκε με θερμά λόγια στη συνεργασία με το Θέατρο Βαχτάνχοφ, και σχολίασε «Όλοι μου έλεγαν στην αρχή ότι είναι σχεδόν αδύνατο να κάνουμε ένα κοινό έργο, αλλά τελικά ο Rimas κι εγώ βρήκαμε χρηματοδότηση και σιγά σιγά η ιδέα μας τους κέρδισε όλους».

Eπίσης ιδιαίτερη μνεία έγινε από τα Μ.Μ.Ε. της Μόσχας για το Χορό ο οποίος αποτελείται από Έλληνες ηθοποιούς, τη διδασκαλία των οποίων έκανε o Αναπληρωτής Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Θοδωρής Αμπαζής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!