Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Γαβρόγλου: Η αξιολόγηση αφορά μόνο τα στελέχη της εκπαίδευσης
[Ελεύθερος Τύπος]: Γαβρόγλου: Η αξιολόγηση αφορά μόνο τα στελέχη της εκπαίδευσης

[Ελεύθερος Τύπος]: Γαβρόγλου: Η αξιολόγηση αφορά μόνο τα στελέχη της εκπαίδευσης


«Στο τραπέζι» τέθηκε η αξιολόγηση, στην συνάντηση που είχε την Πέμπτη ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρογλου με τα Διοικητικά Συμβούλια των ΔΟΕ και ΟΛΜΕ.

Σε αυτήν ο κ. Γαβρόγλου ανέφερε ότι έγινε αποδεκτή από τους θεσμούς η ανάγκη διορισμών εκπαιδευτικών., χωρίς να διευκρινιστεί ο αριθμός των διορισμών.

Στη συνάντηση που έγινε σε καλό κλίμα και είχε κυρίως εθιμοτυπικό χαρακτήρα, ο υπουργός ζήτησε από τα στελέχη των ομοσπονδιών να ξεκινήσει ένας εξαντλητικός διάλογος με θεματικές συναντήσεις για κάθε ένα από τα ζητήματα που απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα.

Σύμφωνα με το protothema.gr, ο υπουργός, αφού άκουσε τις θέσεις των εκπροσώπων των εκπαιδευτικών, επιφυλάχθηκε, για τις περισσότερες από αυτές, να απαντήσει σε επόμενη συνάντηση μαζί τους.

Ωστόσο ο κ. Γαβρόγλου ενημέρωσε τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών για τις πρόσφατες διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, επισημαίνοντας ότι για πρώτη φορά τέθηκε γραπτώς και έγινε αποδεκτή η ανάγκη διορισμού μονίμων εκπαιδευτικών.

Επίσης, ο υπουργός τόνισε ότι η ατομική αξιολόγηση αφορά αποκλειστικά και μόνο τα στελέχη της εκπαίδευσης. Η βελτίωση των εκπαιδευτικών αποτελεσμάτων θα επιδιωχθεί με μία διαδικασία σχεδιασμού και αποτίμησης του ετήσιου έργου της σχολικής μονάδας, η οποία θα αποκρυσταλλωθεί μετά από διάλογο με τις Ομοσπονδίες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!