Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
22 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
23 °C 3 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Γκάφα Τσίπρα που είδε… αύξηση μισθών αντί για μείωση 18,9%!
[Ελεύθερος Τύπος]: Γκάφα Τσίπρα που είδε… αύξηση μισθών αντί για μείωση 18,9%!

[Ελεύθερος Τύπος]: Γκάφα Τσίπρα που είδε… αύξηση μισθών αντί για μείωση 18,9%!

Γκάφα που δεν έχει προηγούμενο διέπραξε ο πρωθυπουργός στη χθεσινή «παράσταση» που οργανώθηκε στο υπουργείο Εργασίας, όπου πήγε, υποτίθεται, για να σηματοδοτήσει τη στροφή της κυβέρνησης στα προβλήματα της καθημερινότητας.

Εκεί που οι άνεργοι περίμεναν λύσεις και οι συνταξιούχοι έψαχναν να ακούσουν έστω μια συγγνώμη για τα ψέματα που τους αράδιαζε ότι δεν θα τους κόψει συντάξεις, ο κ. Τσίπρας αλλά και η «συντρόφισσά» του σε κόμμα και κυβέρνηση Έφη Αχτσιόγλου, όχι μόνον δεν έβγαλαν «κιχ» για τα δεινά που επισώρευσαν στους Ελληνες με το δικό τους Μνημόνιο, αλλά ο πρωθυπουργός έφτασε στο σημείο να πει ότι οι μισθοί αυξήθηκαν στον ιδιωτικό τομέα κατά 9,34%!

Μετά τη σύσκεψη που προηγήθηκε με την ηγεσία του υπουργείου, ο κ. Τσίπρας, αφού εξήγγειλε θέσεις εργασίας και μείωση ανεργίας και μάλιστα κατά 2,5% κάθε χρόνο, χρησιμοποίησε τα στοιχεία της «Εργάνης» του Ιανουαρίου του 2017 που δείχνουν αύξηση της μισθολογικής δαπάνης κατά 9,34% και τα παρουσίασε, ή του παρουσίασαν, ως αύξηση του μέσου μισθού κατά 9,34%! Η μέση δαπάνη δηλαδή για τις αποδοχές που πλήρωναν κάθε μήνα το 2016 οι επιχειρήσεις επειδή απασχόλησαν περισσότερους εργαζόμενους παρουσιάστηκε ως αύξηση αποδοχών από τον πρωθυπουργό και το υπουργείο!

Οι επιχειρήσεις πλήρωσαν 9,34% περισσότερα για μισθούς, όχι γιατί έκαναν αυξήσεις αλλά επειδή πλήρωσαν τους ίδιους μισθούς σε περισσότερους εργαζόμενους! Σύμφωνα με την «Εργάνη», το 2016 ο μέσος όρος των μηνιαίων μισθών ήταν 1.805.191.813 ευρώ και το 2015 ήταν 1.651.049.244 ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!