Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Φορεία και αναπηρικές καρέκλες στους αρχαιολογικούς χώρους της Ρόδου για να καλυφθούν οι επισκέπτες
[Ελεύθερος Τύπος]: Φορεία και αναπηρικές καρέκλες στους αρχαιολογικούς χώρους της Ρόδου για να καλυφθούν οι επισκέπτες

[Ελεύθερος Τύπος]: Φορεία και αναπηρικές καρέκλες στους αρχαιολογικούς χώρους της Ρόδου για να καλυφθούν οι επισκέπτες

Με φορείο και αναπηρική καρέκλα θα εφοδιάσει τους κυριότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ρόδου ο φιλανθρωπικός και πολιτιστικός σύλλογος Παραδεισίου «Αγία Μαρίνα» θέλοντας με αυτό τον τρόπο να συμβάλει στην κάλυψη των κενών που υπάρχουν σε ότι αφορά την παροχή πρώτων βοηθειών προς τους επισκέπτες τους.

Μάλιστα όπως δήλωσε στη «Ρ» η πρόεδρος του συλλόγου Αναστασία Σταυριανού-Γεωργιάδη η πρωτοβουλία αυτή θα υλοποιηθεί αρχικά για τον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Καμείρου και στη συνέχεια θα επεκταθεί και στα άλλα βασικά μνημεία του νησιού μας που γνωρίζουν μεγάλη επισκεψιμότητα.

Όπως τόνισε είναι αδιανόητο να μην υπάρχει έστω μία αναπηρική καρέκλα και ένα φορείο σε περίπτωση που παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα υγείας σε επισκέπτη των αρχαιολογικών χώρων, ειδικά τώρα που η θερμοκρασία ανεβαίνει και οι τουρίστες βρίσκονται κάτω από τον ήλιο για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ένα λιποθυμικό επεισόδιο να προκύψει δεν υπάρχει έστω μια κατάλληλη καρέκλα για να καθίσει κάποιος και να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, ενώ στην περίπτωση ατυχήματος ένα φορείο είναι απαραίτητο για τη μεταφορά του τραυματία στις δομές υγείας. Δυστυχώς δεν υπάρχει τέτοια κάλυψη ούτε για τους μεγαλύτερους αρχαιολογικούς χώρους όπως για παράδειγμα αυτόν της Λίνδου όπου το θερμόμετρο το καλοκαίρι αγγίζει κόκκινο. Απαραίτητα είναι όμως και για την Φιλέρημο όπου μπορεί να υπάρχουν δέντρα αλλά είναι ανεπίτρεπτο να μην υπάρχουν βασικές διευκολύνσεις ακόμα και στην περίπτωση αυτή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!