Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Φατίχ Μεχμέτ Ματσόγλου: Ο πρώτος κομμουνιστής δήμαρχος στην Τουρκία [εικόνες & βίντεο]
[Ελεύθερος Τύπος]: Φατίχ Μεχμέτ Ματσόγλου: Ο πρώτος κομμουνιστής δήμαρχος στην Τουρκία [εικόνες & βίντεο]

[Ελεύθερος Τύπος]: Φατίχ Μεχμέτ Ματσόγλου: Ο πρώτος κομμουνιστής δήμαρχος στην Τουρκία [εικόνες & βίντεο]

Ο Φατίχ Μεχμέτ Ματσόγλου είναι γνωστός σε ολόκληρη την Τουρκία ως «ο κομμουνιστής δήμαρχος».

Μέχρι πρόσφατα ήταν δήμαρχος της κωμόπολης Οβατσίκ της επαρχίας Τουντσελί στην νοτιοανατολική Τουρκία. Στις τοπικές εκλογές της 31ης Μαρτίου ο Φατίχ Μεχμέτ Ματσόγλου εξελέγη δήμαρχος στην Τουντσελί, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας, η οποία μέχρι πρόσφατα βρίσκονταν υπό τον έλεγχο του κυβερνώντος ΑΚΡ, και της οποίας οι κάτοικοι είναι Κούρδοι αλαουϊτες αριστερών πεποιθήσεων και ελάχιστα θρήσκοι.

Η πρώτη κίνηση του Ματσόγλου, όταν εξελέγη δήμαρχος της πόλης του ήταν να κατεδαφίσει τους τοίχους γύρω από το γραφείο του σε μια συμβολική κίνηση υπέρ της διαφάνειας, πρωτόγνωρη στην Τουρκία.

Αρνείται να χρησιμοποιήσει το υπηρεσιακό του αυτοκίνητο και έχει αναρτήσει τα οικονομικά στοιχεία του δήμου στην είσοδο του κτιρίου στη διάθεση δηλαδή κάθε δημότη.

Ο δήμαρχος του Τουντσελί επισκέφθηκε μονάδα κλωστοϋφαντουργίας στην πόλη του την Πρωτομαγιά και ανήρτησε τις παρακάτω φωτογραφίες στο λογαριασμό του στο Twitter:

Ως ο μοναδικός κομμουνιστής δήμαρχος στην Τουρκία σήμερα ο 50χρονος Ματσόγλου κερδίζει θαυμαστές αλλά έχει συγκεντρώσει και επικριτικά σχόλια για την καινοτόμο προσέγγισή του σε μια χώρα υπό την κυριαρχία επί 17 χρόνια του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ του προέδρου Ρετζέπ Ταγί Ερντογάν. «Δεν υπάρχει τίποτα πιο φυσικό από το να γνωρίζει ο λαός τί συμβαίνει», δήλωσε σε συνέντευξή του στο AFP από το γραφείο του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!