Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Ευρωβαρόμετρο: 1 στους 3 Έλληνες θεωρεί… δικαιολογημένο τον βιασμό γυναικών
[Ελεύθερος Τύπος]: Ευρωβαρόμετρο: 1 στους 3 Έλληνες θεωρεί… δικαιολογημένο τον βιασμό γυναικών

[Ελεύθερος Τύπος]: Ευρωβαρόμετρο: 1 στους 3 Έλληνες θεωρεί… δικαιολογημένο τον βιασμό γυναικών

Οι αριθμοί της βίας

Ενα στους τρεις Ευρωπαίους, με το ίδιο ποσοστό να ισχύει και για την Ελλάδα, θεωρεί δικαιολογημένο το βιασμό γυναικών κάτω από προϋποθέσεις, σύμφωνα με στοιχεία του Ευρωβαρόμετρου σε έρευνα σε όλα τα κράτη της Ε.Ε. Η έρευνα είναι αποκαλυπτική και για τη σύγχυση που επικρατεί ακόμα πάνω σε ζητήματα έμφυλης βίας και εξίσου ανησυχητικά είναι τα συμπεράσματα και για την Ελλάδα.

Αν και το 96% των 30.000 Ευρωπαίων που συμμετείχαν στην έρευνα θεωρεί την ενδοοικογενειακή βία μη αποδεκτή, ωστόσο το 22% έχει υποστεί ψυχολογική ή σεξουαλική βία από το σύντροφό του. Οσον αφορά τον εξαναγκασμό σε σεξουαλική επαφή, το 96% τον θεωρεί λάθος, όμως σχεδόν το 25% των γυναικών στην Ε.Ε. έχει υποστεί σωματική και/ή σεξουαλική βία από το σύντροφό του, από την ηλικία των 15 ετών.

Την ίδια στιγμή, το συγκλονιστικό ποσοστό του 33% των Ελλήνων και το 27% των Ευρωπαίων πιστεύουν ότι ο βιασμός μπορεί να δικαιολογηθεί αν η κοπέλα ήταν μεθυσμένη ή υπό την επήρεια ναρκωτικών, αν εθελοντικά είχε πάει στο σπίτι με κάποιον, για παράδειγμα, μετά από πάρτι ή ραντεβού, αν φορούσε προκλητικά, αποκαλυπτικά ή σέξι ρούχα, δεν είχε πει ξεκάθαρα όχι ή δεν αντιστάθηκε, αν είχε προηγηθεί φλερτ, αν είχε αρκετούς σεξουαλικούς συντρόφους, αν περπατούσε μόνη έξω το βράδυ, αν ο δράστης δεν συνειδητοποίησε τι έκανε και, τέλος, αν ο δράστης μετάνιωσε για την πράξη του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!