Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 8 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Eurogroup: 3,5% πλεόνασμα για την Ελλάδα και… βλέπουμε για τις συντάξεις
[Ελεύθερος Τύπος]: Eurogroup: 3,5% πλεόνασμα για την Ελλάδα και… βλέπουμε για τις συντάξεις

[Ελεύθερος Τύπος]: Eurogroup: 3,5% πλεόνασμα για την Ελλάδα και… βλέπουμε για τις συντάξεις

Στο περιθώριο του χθεσινού Eurogroup έπεσε άτυπα επί τάπητος το ελληνικό ζήτημα της περικοπής των συντάξεων, το πρωτογενές πλεόνασμα και ο δημοσιονομικός χώρος της Ελλάδας.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνεχίζει την εξέταση τoυ αιτήματος της ελληνικής κυβέρνησης για μη περικοπή των συντάξεων, ενώ οι φθινοπωρινές προβλέψεις για την πορεία των οικονομιών των χωρών-μελών, που θα δημοσιοποιήσει μεθαύριο, αναμένεται να δώσουν μια πιο ξεκάθαρη εικόνα σχετικά με τα δημοσιονομικά περιθώρια.

Το ελληνικό αίτημα επισήμως δεν συζητήθηκε ούτε ήταν στην ημερήσια διάταξη, ωστόσο όσο πλησιάζει ο καιρός για τη λήψη της απόφασης τόσο εντείνονται και οι διεργασίες σε επίπεδο θεσμών, αλλά και πολιτικό.

Στο έκτακτο Eurogroup της 19ης Νοεμβρίου προβλέπεται να κριθεί η τύχη των συντάξεων και των εξαγγελιών Τσίπρα, η οποία θα εξαρτηθεί από δύο παράγοντες:

(α) το κλείσιμο της ψαλίδας ανάμεσα στις προβλέψεις της κυβέρνησης και σε εκείνες των ευρωπαϊκών θεσμών για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2019, και

(β) τη στάση που θα κρατήσει η Γερμανία. Τα συμπεράσματα αυτά προέκυψαν από τη χθεσινή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, μετά την οποία ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ έστειλε ξανά αυστηρό μήνυμα ότι «οι προηγούμενες δεσμεύσεις, που ελήφθησαν στο πλαίσιο του προγράμματος, πρέπει να γίνουν σεβαστές ή να συζητηθούν με τους θεσμούς».

«Οι θεσμοί και οι ελληνικές αρχές συζητούν τώρα τον προϋπολογισμό του 2019.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!