Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Ετσι θα προστατευτείτε από την εποχική γρίπη
[Ελεύθερος Τύπος]: Ετσι θα προστατευτείτε από την εποχική γρίπη

[Ελεύθερος Τύπος]: Ετσι θα προστατευτείτε από την εποχική γρίπη


Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί για την εποχική γρίπη και όσοι ανήκετε σε ομάδες υψηλού κινδύνου πρέπει να κάνετε το αντιγριπικό εμβόλιο, το οποίο χορηγείται δωρεάν.

Ο λόγος είναι όπως τονίζουν οι επιστήμονες, ότι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος προφύλαξης είναι ο έγκαιρος εμβολιασμός, ο οποίος συστήνεται να γίνεται κατά τους μήνες Οκτώβριο – Νοέμβριο, καθώς απαιτείται χρονική περίοδος 2 εβδομάδων για την ανάπτυξη αντισωμάτων.

«Κάθε επιδημική έξαρση της γρίπης εισβάλλει ταχύτατα, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη η πρόβλεψη του χρόνου, αλλά και του τόπου εκδήλωσής της» αναφέρει το Υπουργείο Υγείας, το οποίο φέτος δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα και στον εμβολιασμό των επαγγελματιών υγείας, όπου παρατηρούνται πολύ χαμηλά ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης.

Προκειμένου να διευκολυνθεί και να ολοκληρωθεί απρόσκοπτα ο εμβολιασμός των εργαζομένων συγκροτήθηκε στο Υπουργείο Υγείας Συντονιστική Επιτροπή, η οποία σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ, τις Επιτροπές Νοσοκομειακών Λοιμώξεων, τον Νοσηλευτή Επιτήρησης Λοιμώξεων και τη Διοίκηση των Νοσοκομείων θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα με στόχο την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης των εργαζομένων στις δομές υγείας. Επιπλέον 20.000 εμβόλια, δωρεά της φαρμακοβιομηχανίας θα διατεθούν στις δομές του ΕΣΥ, προκειμένου οι εργαζόμενοι επιτόπου να εμβολιάζονται.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!