Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Η ΝΔ σε ετοιμότητα: Δεν υπάρχει χαλαρή η αδιάφορη ψήφος στις ευρωεκλογές
[Ελεύθερος Τύπος]: Η ΝΔ σε ετοιμότητα: Δεν υπάρχει χαλαρή η αδιάφορη ψήφος στις ευρωεκλογές

[Ελεύθερος Τύπος]: Η ΝΔ σε ετοιμότητα: Δεν υπάρχει χαλαρή η αδιάφορη ψήφος στις ευρωεκλογές

Τα ξεχωριστά πολιτικά χαρακτηριστικά που αποκτούν οι ευρωεκλογές του Μαΐου ως η πρώτη εκλογική αναμέτρηση στη χώρα ύστερα από σχεδόν τέσσερα χρόνια ωθούν τη Ν.Δ. σε μία στρατηγική αντιμετώπισης της «χαλαρής ψήφου» με προτροπές προς τους ψηφοφόρους να στείλουν μήνυμα κατά της κυβερνητικής πολιτικής.

«Δεν υπάρχει χαλαρή ή αδιάφορη ψήφος στις ευρωεκλογές. Η τιμωρία του κ. Τσίπρα περνάει μέσα από την ενίσχυση της Ν.Δ.», διαμηνύει και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ζητώντας από τα γαλάζια στελέχη να το καθιστούν σαφές μέσα από τον πολιτικό τους λόγο στην πορεία προς την 26η Μαΐου.

Στην Πειραιώς εκτιμούν ότι οριστικές αποφάσεις σε σχέση με τον χρόνο των εθνικών εκλογών δεν έχουν ληφθεί ακόμη από τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος γνωρίζει όμως ότι το κλίμα που επικρατεί στην κοινωνία παραμένει εξαιρετικά αρνητικό για τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς έχει αποτύχει κάθε προσπάθεια αλλαγής του, είτε διά της παροχολογίας είτε διά της πόλωσης και της διχαστικής ρητορικής.

Αναμένουν, πάντως, αυτή να εντείνεται το επόμενο διάστημα σε μία ύστατη προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να συσπειρώσει μέρος από το εκλογικό του ακροατήριο.

Προεκλογικές σκοπιμότητες διακρίνουν πολλοί και στο σκηνικό των διαρροών περί «μονομερούς» ενέργειας για την α’ κατοικία. Εάν η ρύθμιση περάσει λίγο-πολύ όπως είχε συμφωνηθεί, η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να το παρουσιάσει ως αποτέλεσμα δικής της διαπραγματευτικής ικανότητας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!