Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Αίσχος: Μετέφεραν σηκωτό μαθητή που ήθελε να πάει στην Ακρόπολη γιατί χάλασε το αναβατόριο για ΑΜΕΑ
[Ελεύθερος Τύπος]: Αίσχος: Μετέφεραν σηκωτό μαθητή που ήθελε να πάει στην Ακρόπολη γιατί χάλασε το αναβατόριο για ΑΜΕΑ

[Ελεύθερος Τύπος]: Αίσχος: Μετέφεραν σηκωτό μαθητή που ήθελε να πάει στην Ακρόπολη γιατί χάλασε το αναβατόριο για ΑΜΕΑ

Αδύνατη είναι η πρόσβαση σε άτομα με κινητικά προβλήματα στην Ακρόπολη, καθώς ο μοναδικός αναβατήρας που υπάρχει είναι μόνιμα εκτός λειτουργίας, σύμφωνα με ρεπορτάζ.

Μάλιστα, όπως αποδείχθηκε, εδώ και μήνες το αναβατόριο που μπορεί να μεταφέρει έως και 20 επισκέπτες με αναπηρία στον Ιερό Βράχο ημερησίως ήταν εκτός λειτουργίας, χωρίς κανείς να έχει ενδιαφερθεί.

Η κατάσταση στο αναβατόριο για τους ανθρώπους με αναπηρία και η αδιαφορία των αρμοδίων αρχών του υπουργείου Πολιτισμού που αποκαλύπτεται τώρα, έρχεται να προστεθεί στην αποκάλυψη ότι και τα τέσσερα αλεξικέρευνα της Ακρόπολης ήταν ασυντήρητα. Και αυτό όμως, αποκαλύφθηκε αφού προηγουμένως κεραυνός χτύπησε στα εκδοτήρια εισιτηρίων με αποτέλεσμα να τραυματισθούν τέσσερις άνθρωποι.

Ο μαθητής του 2ου δημοτικού σχολείου Νέας Ραιδεστού Ερμής Καμπερίδης, έβαλε τα κλάματα όταν συνειδητοποίησε ότι δεν θα μπορούσε να ανέβει στην Ακρόπολη. Ο πατέρας του, που συνόδευε στην εκδρομή τους τα παιδιά μαζί με άλλους γονείς, πήρε το 12χρονο παιδί του στην πλάτη και έφτασε έως ένα σημείο. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια άλλων γονιών που σήκωσαν στα χέρια τους το παιδί με το καροτσάκι και το ανέβασαν.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων κατήγγειλε με επιστολή την απαράδεκτη κατάσταση στο μνημείο σύμβολο του ελληνικού πολιτισμού στη Βουλή, ζητώντας παράλληλα να αποκατασταθεί η βλάβη. Όπως διαπιστώθηκε το αναβατόριο δεν λειτουργούσε από τον Σεπτέμβριο του 2018.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!