Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Εργασιακά και φοροαπαλλαγές στο στόχαστρο της τρόικας
[Ελεύθερος Τύπος]: Εργασιακά και φοροαπαλλαγές  στο στόχαστρο της τρόικας

[Ελεύθερος Τύπος]: Εργασιακά και φοροαπαλλαγές στο στόχαστρο της τρόικας


Νέες επώδυνες αλλαγές στην αγορά εργασίας και στο φορολογικό σύστημα θα κληθεί να προωθήσει η κυβέρνηση της Αριστεράς, στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης, η οποία ξεκινά αυτή την εβδομάδα με την επάνοδο της τρόικας στην Αθήνα.

Παράλληλα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε επανέλαβε ότι οι συζητήσεις για το ελληνικό χρέος θα γίνουν το 2018, ενώ τόνισε ότι οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να συνεχιστούν.
Η επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ, Ντέλια Βελκουλέσκου, ενημέρωσε χθες την κυβέρνηση πως δεν θα μπορεί να βρίσκεται στη χώρα μας αυτή την εβδομάδα και αναμένεται στην Αθήνα την επόμενη Κυριακή.

Η κυβέρνηση επιθυμεί, πάντως, η δεύτερη αξιολόγηση να ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου, ώστε να ξεκινήσουν αμέσως μετά οι διαπραγματεύσεις για τη διευθέτηση του χρέους.

Σε δύο… ταμπλό

Οι εκπρόσωποι των δανειστών αναμένεται να πιέσουν για νέο βαρύ «πακέτο» μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας και το φορολογικό.
Η κυβέρνηση με το «συμπληρωματικό Μνημόνιο» που υπέγραψε τον περασμένο Ιούνιο έχει δεσμευτεί να προχωρήσει σε αλλαγές προς την κατεύθυνση του περαιτέρω περιορισμού των εργασιακών δικαιωμάτων, μέσω της απελευθέρωσης των απολύσεων, της θέσπισης περιορισμών στο δικαίωμα της απεργίας και της πλήρους και οριστικής κατάργησης των τριετιών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!