Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Πανελλήνιο Συνέδριο Ιατρικής Εργασίας και Περιβάλλοντος
[Ελεύθερος Τύπος]: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Πανελλήνιο Συνέδριο Ιατρικής Εργασίας και Περιβάλλοντος

[Ελεύθερος Τύπος]: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Πανελλήνιο Συνέδριο Ιατρικής Εργασίας και Περιβάλλοντος


Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Golden Age στην Αθήνα, το «Πανελλήνιο Συνέδριο Ιατρικής Εργασίας και Περιβάλλοντος 2016».

Περισσότεροι από 250 σύνεδροι, ιατροί εργασίας καθώς και επιστήμονες και επαγγελματίες του ευρύτερου επιστημονικού χώρου, παρακολούθησαν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου: διαλέξεις, στρογγυλά τραπέζια (με συνολικά 16 εισηγήσεις), συζητήσεις κλινικών περιστατικών και ελεύθερες προφορικές ανακοινώσεις.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο βουλευτής επικρατείας και Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ κ. Βασίλης Οικονόμου, ο βουλευτής κ. Γεώργιος Μαυρωτάς από το Ποτάμι, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μιχαήλ Βλασταράκος, ο γεν. γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Αλέξιος Βασιλείου ,ο πρόεδρος του ΕΛΙΝΥΑΕ κ. Αλέξανδρος Κομίνης, καθώς και εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρωνκαι φορέων.

Στο συνέδριο παρουσιάστηκαν πολύ ενδιαφέροντα θέματα για την ιατρική εργασίας στην Ελλάδα και τα βασικά θεματικά πεδία που καλύπτει: εργασιακό άγχος, εργονομία, περιβαλλοντικές επιπτώσεις στην υγεία, βιολογικοί και χημικοί κίνδυνοι, κίνδυνοι ατυχημάτων κ.α. Αναπτύχθηκε εποικοδομητικός διάλογος και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ κορυφαίων επιστημόνων του χώρου, ενώ παρουσιάστηκαν και τα αποτελέσματα των εργασιών των επιστημονικών ομάδων εργασίας της εταιρείας.

Η ιατρική εργασίας είναι μια πλήρης και ξεχωριστή ιατρική ειδικότητα. Το αντικείμενο της είναι η πρόληψη των δυσμενών επιπτώσεων της εργασίας στην ανθρώπινη υγεία και η πρόληψη της εμφάνισης ή επιδείνωση νοσημάτων λόγω της επιτελούμενης εργασίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!