Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Τι επιδιώκει η κυβέρνηση με την επίσκεψη Ομπάμα στην Ελλάδα!
[Ελεύθερος Τύπος]: Τι επιδιώκει η κυβέρνηση με την επίσκεψη Ομπάμα στην Ελλάδα!

[Ελεύθερος Τύπος]: Τι επιδιώκει η κυβέρνηση με την επίσκεψη Ομπάμα στην Ελλάδα!

Το ελληνικό χρέος και ο ρόλος του πρόεδρου των ΗΠΑ

Η φήμη πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα θα επισκεφτεί την Ελλάδα στα μέσα του Νοέμβρη δεν επιβεβαιώνεται για την ώρα. Ωστόσο είναι σίγουρο πως κάτι τέτοιο αποτελεί σίγουρα επιθυμία της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία κάνει κινήσεις προκειμένου να «κλείσει» η επίσκεψη του Αμερικάνου προέδρου.

Η προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης για την πραγματοποίηση αυτής της επίσκεψης δεν έχει να κάνει μόνο με λόγους πρεστίζ αλλά συνδέεται και με το ζήτημα του ελληνικού χρέους. Στην κυβέρνηση πιστεύουν πως μια στήριξη της Ελλάδας από την πλευρά των ΗΠΑ για την μείωση του χρέους μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο στις εξελίξεις.

Η επίσκεψη του Νίκου Παππά στην Ουάσιγκτον περιλάμβανε και κινήσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα και αυτός είναι ο λόγος που ο υπουργός Επικρατείας βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιού.

Υπό αυτή την έννοια, αν η επίσκεψη Ομπάμα στην Ελλάδα λάβει τελικά χώρα δεν θα πρέπει να υποτιμηθεί. Αν τελικά γίνει, κάτι που για την ώρα δεν είναι καθόλου σίγουρο (αλλά αρκετά πιθανό), ενδέχεται να αποτελέσει ένα από τα πιο ισχυρά χαρτιά στην προσπάθεια της Αθήνας για μείωση του ελληνικού χρέους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!