Δευτέρα, 27 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Έντονη αντιπαράθεση στην Βουλή για το νομοσχέδιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις
[Ελεύθερος Τύπος]: Έντονη αντιπαράθεση στην Βουλή για το νομοσχέδιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις

[Ελεύθερος Τύπος]: Έντονη αντιπαράθεση στην Βουλή για το νομοσχέδιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις

Με τις τοποθετήσεις των εισηγητών των κομμάτων ολοκληρώθηκε στη επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών, η πρώτη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας «Ρυθμίσεις μέριμνας προσωπικού Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατολογίας, Στρατιωτικής Δικαιοσύνης και άλλες διατάξεις».

Αύριο το πρωί έχουν κληθεί να καταθέσουν τις απόψεις τους αρμόδιοι εξωκοινοβουλευτικοί φορείς, ενώ το απόγευμα θα συνεχιστεί η κατ’ άρθρον συζήτηση του.

Υπέρ του νομοσχεδίου επί της αρχής, έχουν ταχθεί οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η ΔΗΣΥ επιφυλάχθηκε. Από την πλευρά τους, η ΝΔ το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή δήλωσαν ότι το καταψηφίζουν. Η Ένωση Κεντρώων δήλωσε παρών.

O υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, στην ομιλία του τόνισε πως το νομοσχέδιο περιέχει διατάξεις για ένα μεγάλο αριθμό θεμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες είναι αποτέλεσμα μακράς, επιτελικής επεξεργασίας και συνεχών διαβουλεύσεων με τους συναρμόδιους φορείς.

«Επιδιώκει να ρυθμίσει σημαντικό αριθμό εκκρεμοτήτων και να δώσει, για κάθε μία από αυτές, την καλύτερη δυνατή λύση. Οπωσδήποτε έχει ληφθεί υπόψη η ανάγκη να συγκρατηθεί το οικονομικό κόστος στα ελάχιστα δυνατά επίπεδα, ειδικά την παρούσα χρονική συγκυρία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ΥΕΘΑ.

«Το νομοσχέδιο αυτό αντανακλά την πάγια επιδίωξη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για παροχή πραγματικής και άμεσης συνδρομής στην κάλυψη των επιχειρησιακών, οικογενειακών και προσωπικών αναγκών των στελεχών» είπε ο κ. Αποστολάκης.

Το νομοσχέδιο όπως εξήγησε ο ΥΕΘΑ, περιλαμβάνει στρατολογικές ρυθμίσεις για τους ανυπότακτους και τους αντιρρησίες συνείδησης, ρυθμίσεις για την μέριμνα των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών, για τη νομική και δικαστική προστασία στελεχών, και για την περίθαλψη στα στρατιωτικά νοσοκομεία. Όλα αυτά, σημείωσε ο κ. Αποστολάκης, θα διευκολύνουν την καθημερινότητα και θα κάνουν το εργασιακό πλαίσιο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων πιο δίκαιο και πιο σύγχρονο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!