Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Ένα βήμα πριν την προσεδάφιση στον Άρη το ρομπότ «Shiaparelli»
[Ελεύθερος Τύπος]: Ένα βήμα πριν την προσεδάφιση στον Άρη το ρομπότ «Shiaparelli»

[Ελεύθερος Τύπος]: Ένα βήμα πριν την προσεδάφιση στον Άρη το ρομπότ «Shiaparelli»

Στόχος του η συλλογή στοιχείων (εικόνες & βίντεο)

Όλα είναι έτοιμα για την πιο φιλόδοξη αποστολή της Ευρώπης στον Κόκκινο Πλανήτη.

Το μικρό ευρωπαϊκό ρομπότ «Shiaparelli» επιχειρεί να προσεδαφιστεί σήμερα (Τετάρτη) στον πλανήτη Άρη με την επιστημονική κοινότητα να κρατάει την ανάσα της.

Το ρομπότ αποσυνδέθηκε την Κυριακή από το μητρικό του σκάφος και, αν τελικά η προσγείωσή του στεφθεί με επιτυχία, θα σκορπίσει χαμόγελα στους επιστήμονες ενώ το ίδιο θα ξεκινά το δύσκολο έργο του: να καταγράψει σπάνια αέρια και να δώσει απαντήσεις στο κατά πόσο το μεθάνιο που εντοπίστηκε στον Κόκκινο Πλανήτη προέρχεται από βιολογική πηγή.

Είναι η δεύτερη φορά που η Ευρώπη επιχειρεί προσεδάφιση στον πλανήτη Άρη. Πριν από 13 χρόνια, το ευρωπαϊκό διαστημικό σκάφος «Mars Express» είχε μεταφέρει και απελευθερώσει μέχρι τον Κόκκινο Πλανήτη το μικρό όχημα προσεδάφισης «Beagle 2», βρετανικής κατασκευής, το οποίο απλά εξαφανίστηκε και δεν έδωσε ποτέ σημεία ζωής. Ωστόσο , πέρυσι έγινε γνωστό ότι προσεδαφίστηκε επιτυχώς.

Εκτός από τις ΗΠΑ, την πρώην ΕΣΣΔ και τη σημερινή Ρωσία, καμία άλλη χώρα δεν έχει μέχρι σήμερα προσεδαφίσει κάποια συσκευή στον πλανήτη ‘Αρη, η οποία να καταφέρει να λειτουργήσει τουλάχιστον.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!