Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
12 °C 8 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής – Το μουσείο που σου κάνει κλικ
[Ελεύθερος Τύπος]: Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής – Το μουσείο που σου κάνει κλικ

[Ελεύθερος Τύπος]: Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής – Το μουσείο που σου κάνει κλικ

Τις πύλες του άνοιξε και πάλι το Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής, όπου μικροί και μεγάλοι μπορούν να περιηγηθούν στον απίστευτο κόσμο της τεχνολογίας των υπολογιστών, σε μια τεράστια γκάμα από βιντεοπαιχνίδια εποχής, γραφομηχανές της δεκαετίας του ’70, αλλά και τα πρώτα κινητά – παντόφλα τηλέφωνα που κυκλοφόρησαν στην αγορά.

Μάλιστα, μεταξύ των εκθεμάτων ο επισκέπτης μπορεί να δει αντίγραφο του πρώτου ποντικιού που ήταν ξύλινο, μια από τις πρώτες touch οθόνες του 1974, σκληρό δίσκο σε μέγεθος… ψυγείου, υπολογιστές ορόσημα στην ιστορία του κλάδου καθώς και μια ρετρό γωνιά με ραδιόφωνο, τηλέφωνο με κυκλικό καντράν και παλιά τηλεόραση με joystick. Πάνω από 4.500 αντικείμενα hardware, software και άλλα «αφηγούνται» τις ιστορίες πίσω από κάθε τεχνολογικό επίτευγμα της πληροφορικής. Το Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής τις συγκεντρώνει και τις διασώζει μέσα από τα ιστορικά αυτά αντικείμενα, σπάνια εκθέματα και αρχειακό υλικό.

Οι επισκέπτες κατά την περιήγησή τους στο Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής θα έχουν την ευκαιρία να δουν ότι διατίθεται μία σπάνια συλλογή από υπολογιστές – ορόσημα και περιφερειακά που συνέβαλαν στην εξέλιξη της πληροφορικής. Ξεκινώντας από τα μέσα της δεκαετίας του ’70, η συλλογή του Μουσείου Πληροφορικής επιδιώκει να απεικονίσει τα μικρά και μεγάλα βήματα της πληροφορική που οδήγησαν στις ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις που ζούμε σήμερα.

Οι πρώτοι προσωπικοί υπολογιστές, οι πρώτοι micro computers, οι πρώτοι φορητοί υπολογιστές, αλλά και οι λυχνίες, οι διάτρητες κάρτες, οι πρώτες μνήμες RAM και άλλα αντικείμενα hardware περιμένουν να τα ανακαλύψετε ή… να τα ξανασυναντήσετε!

Μπορεί σήμερα να μιλάμε για το Internet of Things και τα cloud services, αλλά κάποτε χρειαζόμασταν μερικές κασέτες για την εγκατάσταση μιας απλής εφαρμογής, σημειώνουν οι άνθρωποι του μουσείου – που σίγουρα κάτι παραπάνω γνωρίζουν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!