Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Η ΕΛΑΣ ψάχνει για «σύνδεση» με ταμείο τρομοκρατών για τους ληστές του ΑΧΕΠΑ
[Ελεύθερος Τύπος]: Η ΕΛΑΣ ψάχνει για «σύνδεση» με ταμείο τρομοκρατών για τους ληστές του ΑΧΕΠΑ

[Ελεύθερος Τύπος]: Η ΕΛΑΣ ψάχνει για «σύνδεση» με ταμείο τρομοκρατών για τους ληστές του ΑΧΕΠΑ

Μία ένοπλη ληστεία χρηματαποστολής στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γεώργιος Γεννηματάς» στις 26 Μαρτίου 2018 και μία ακόμη ληστεία χρηματαποστολής ιδιωτικής επιχείρησης (με τη συνολική λεία να ξεπερνά τις 150.000 ευρώ) εξετάζεται να έχουν διαπραχθεί από τους δύο «ληστές» του ΑΧΕΠΑ, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές.

Την ίδια ώρα, τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας το χρονικό διάστημα της στενής παρακολούθησης του 41χρονου Γ.Δ., που είχε κατηγορηθεί ως «ληστής με τα μαύρα» και του 35χρονου Κ.Σ., κατηγορούμενου ως «μεταφορέα» οπλισμού, απέτρεψαν δύο ακόμη ληστρικές επιδρομές παρόμοιου τύπου στην Αθήνα, κάτι που φαίνεται να ανάγκασε τους δύο «γνώριμούς» της να… μετακομίσουν στη Θεσσαλονίκη. Οι αρχικές πληροφορίες και «ακούσματα» έκαναν λόγω για ληστεία σε νοσοκομείο του Πειραιά.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί διαπιστώνοντας ετεροχρονισμένα αυτή την έντονη αναζήτηση χρήματος, από δύο «παλιούς» αντιεξουσιαστές, που είχαν κατηγορηθεί και αθωωθεί για πράξεις που σχετίζονταν με τρομοκρατική δράση, εκτίμησαν πως δεν αποκλείεται αυτή να αφορούσε την προετοιμασία κάποιου τρομοκρατικού χτυπήματος και τους έθεσαν σε καθεστώς έντονης ηλεκτρονικής και φυσικής επιτήρησής.

Αλεξίσφαιρα και… ΟΛΑ

Μετά τη σύλληψη των δύο ανδρών, τα στελέχη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών προβαίνουν σε έρευνα τρομοκρατικού επιπέδου με χαρακτηριστικά εξερεύνησης «πόντου πόντου» πέντε οικήματα. Τρία στη Θεσσαλονίκη και δύο στην Αθήνα. Ενδεικτικά, στο σπίτι του 41χρονου στην περιοχή του Γκύζη έχουν εντοπιστεί δύο… αλεξίσφαιρα γιλέκα και τέσσερις ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!